Πώς θα διαλέξεις το σωστό πουκάμισο

Και πώς θα το φορέσει με στυλ σε κάθε περίσταση.
Εντάξει, η αγορά ενός πουκαμίσου δεν είναι δα κι απόφαση ζωής, ωστόσο το να κάνεις σωστή επιλογή, μόνο καλό θα κάνει στο στιλιστικό ID σου. Κακά τα ψέματα, κανένα άλλο ανδρικό ρούχο δεν έχει τόση σημειολογία. Πού θα πρέπει να εστιάσεις λοιπόν ώστε να καταλήξεις σ' αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο;
Η καλή εφαρμογή
Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι άντρες με καλό σωματότυπο είναι το ότι καταφεύγουν στην κλασική εφαρμογή, ενώ θα μπορούσαν να δοκιμάσουν κάτι πιο slim fit. Όταν το κορμί το επιτρέπει (δηλαδή δεν πετάει η κοιλίτσα και το στομάχι και τα χέρια δεν παραείναι μυώδη ή ογκώδη), το πουκάμισο πρέπει να είναι στενό, να έρχεται σωστά στους ώμους και να μην περισσεύει καθόλου ύφασμα γύρω από τη μέση. Διαφορετικά επικρατεί η ασυμμετρία, συν ότι δείχνετε πιο παχύς απ' ό,τι είστε στην πραγματικότητα. Οι αδύνατοι λοιπόν, επιλέξτε ένα πουκάμισο με πένσες.
Ο γιακάς
Ή αλλιώς η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε κάθε πουκάμισο. Δεν πάνε όλοι σε όλους, ούτε όλοι είναι εξίσου άνετοι, ούτε «δέχονται» όλοι τις ίδιες γραβάτες.
Στην αγορά κυκλοφορούν τουλάχιστον 12 διαφορετικά στυλ.
Κάποιοι, όπως ο Francese αναδεικνύουν εξαιρετικά τη γραβάτα και κάποιοι άλλοι, όπως ο Porto είναι φτιαγμένοι για πιο σπορ εμφανίσεις. Όσον αφορά το μέγεθος της γραβάτας, αυτό πρέπει να είναι ανάλογο με εκείνο του γιακά, οπότε μια μεζούρα είναι πάντα χρήσιμη. Αν όλα αυτά σου φαίνονται «βουνό», απλά ενημέρωσε τον πωλητή για το γούστο σου στις γραβάτες και ασ΄ τον να κάνει τη δουλειά του. Το ταίριασμα με τη γραβάτα Υπάρχουν τρεις τρόποι:
1) Ουδέτερο πουκάμισο (λευκό, καφέ, ανοιχτό γκρι) και μονόχρωμη γραβάτα σε αντίθετο τόνο και συνήθως πιο σκούρα 2) Πουκάμισο με έντονο μοτίβο - μονόχρωμη γραβάτα σε πιο ήπιο τόνο και κατά προτίμηση λεπτή.
3)Πουκάμισο σε απαλό χρώμα και γραβάτα γραμμές κάθετες, διαγώνιες ή πουά.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Το ταίριασμα με το κοστούμι
Ζήτω η αναλογία, κι εδώ. Ανάλαφρο κοστούμι, ανάλαφρη γραβάτα, λεπτό κολάρο, λεπτή γραβάτα (7 εκατοστά πλάτος είναι μια χαρά).
Ποτέ χειμωνιάτικο κοστούμι με 100% καλοκαιρινό πουκάμισο. Απόφυγε να φορέσεις μαύρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο χωρίς γραβάτα.
Το black tie έχει τους κανόνες του, αλλιώς δείχνει σαν στολή εργασίας. Αντιθέτως, στο συνδυασμό σιέλ πουκάμισο - μαύρο κοστούμι η γραβάτα πάει περίπατο. 
Πηγή askmen.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: