Ο Έλληνας μετανάστης !!!

Υπάρχουν δυο είδη Ελλήνων μεταναστών!
Το πρώτο  είναι ο "ανοιχτόμυαλος" και το το δεύτερο   είναι ο "γκρινιάρης"
Ο πρώτος φεύγει γιατί το είχε όνειρο να φύγει και εκτός συνόρων να δει και κάποιους άλλους πολιτισμούς,όχι οτι δεν έχει και οικονομικά κίνητρα,αλλά κυρίως είναι θετικός ! Ακόμα  κι αν ξέρει  πως σαν την Ελλάδα δεν έχει πουθενά,θα ψάξει να βρεί τα θετικά της καινούριας του πατρίδας,ακόμα κι αν είναι υγρό μέρος και συννεφιασμένο μόνιμα, που μισεί θανάσιμα γιατί στη χώρα του έχει 9 μήνες τον χρόνο ήλιο( εγώ πάντως δεν νομίζω, μας σάπισε και φέτος).
Θα τρέξει να ανακαλύψει τα καλύτερα καφε της πόλης,εστιατόρια,φούρνος κτλ (ναι ναι και τα κλαμπ γιατι βρε αδερφέ  εμείς βγαίνουμε συχνά τέλος) .
Και όταν επιστρέψει θα έχει να λέει πόσα  καλά συνάντησε πόσα  κακά  αλλά και πόσα  θα ήθελε  να δει στη χώρα του γιατί δεν έχει κόμπλεξ !!!!
Ο δεύτερος,αυτονόητο από τον τίτλο του,θα γκρινιάζει για τα πάντα ! Γιατί δεν έχει   γύρο,σουβλάκια,και ψωμί όπως τα ελληνικά μα κυρίως γιατί η μάνα δεν είναι κοντά να κάνει έναν μουσακά( ευκαιρία να μάθεις να μαγειρεύεις βρε)!!! Θα βρίζει όλη μέρα τους κρυόκωλους που δεν είναι φιλόξενοι,δεν βγαίνουν, δεν ξέρουν να τρώνε,  να πίνουν και τέλος να φλερτάρουν σωστά ή αναλογα να δέχονται οι γυναίκες φλερτ και θα τις βρίσκουν και πολύ ψυχρές ! Ή ακομα χειρότερα δε θα είναι σωστές για οικογένεια γιατί είναι πολύ δυναμικές και θερμές ....Ναι οκ χελοοοοου ;;;;; Εμείς είμαστε τα χάλια μας τα μαύρα όχι οι άλλοι !!! Φυσικά πάντα θα θυμάται τις πλατείες που έπινε φραπεδιά 3 ώρες  και τώρα δεν έχει παρέα .... ούπς μισείς τα πάντα αυτό φταίει ξύπνα !!! Τέλος  θα επιστρέψει και θα λεει "σαν την Ελλάδα πουθενά" all the time classic ! (Κι εγώ την πάτησα από τον ενθουσιασμό που γύρισα). Και δε θα είναι ποτέ ευχαριστημένος θα έχει περάσει πολύτιμο χρόνο χωρίς να μάθει τίποτα καινούριο. Θα γυρίσει ίσως και πιο στενόμυαλος από οτι έφυγε !!!!
Όταν  βγείς  στο εξωτερικό για όποιον  λόγο  κάνε ένα πράγμα μόνο ! Βλέπε,  παρατήρησε και άκου, σαν να μην υπάρχει αύριο  κάθε  τι καινούριο,κάθε  τι διαφορετικό, κάθε τι περίεργο... Τελικά ίσως δεν είναι τόσο περίεργο είναι απλά άλλη κουλτούρα ! Δοκίμασε το ....μπορείς να γίνεις πολίτης του κόσμου, έτσι κι αλλιώς ο πλανήτης ανήκει σε όλους !
Υ.Γ εκείνο που μπορώ να αναγνωρίσω στον Έλληνα είναι πως όπου πήγε διέπρεψε,και σεβάστηκε τους κανόνες της χώρας που τον φιλοξενεί.Και όχι δεν παρανόμησε ποτέ όπως στην δικιά του χώρα, εκεί το κάνει απλά γιατί είναι στο σπίτι του. Στο σπίτι σου βγάζεις τα παπούτσια σου και  απλώνεις τα πόδια στο τραπέζι. Ενώ στα ξένα σπιτια δε το κάνεις ποτέ αυτό! Και αφού μπορεί να βάλει μέσο για τον Δήμο.... Ε το εκανε και ;;;;; Κι ο Έλληνας γκρινιάρης ή οχι  έχει φιλότιμο ...
J.Iakovidou
Share on Google Plus

2 σχόλια:

  1. Σαν να το βλέπω εικόνα. Τόσα καλά και τόσα κακά αρνητικά.. Το φιλότιμο όμως είναι όντως χαρακτηριστικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρωτος εγω! Ο δευτερος ο συζυγος που περα απτην ελλαδα οοολες οι αλλες χωρες ασχημες με κακοποιους κ χαλια φαγητο!!! Τρατζικ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή