Η γκαλερί CASK ϕιλοξενεί την έκθεση DEPZ: SIX AND A HALF DEGREES OF SEPΑRATION

Οι καλλιτέχνιδες Ντόρα Οικονόμου και Πέγκυ Ζάλη παρουσιάζουν για πρώτη ϕορά στην πόλη της Λάρισας τη συνεργατική δουλειά τους. Είναι δύο ϕίλες οι οποίες συνεργάζονται και δημιουργήσαν ένα brand με μοναδικά μοτίβα πάνω σε μαντήλια τα όποια μάλιστα εκτυπώθηκαν με την καινοτόμο ψηϕιακή μέθοδο sound transfer 3000 (εκτύπωση με χρήση υπερήχων).
  Οι δώδεκα δημιουργίες τους παρουσιάστηκαν στο χώρο της γκαλερί CASK, ταξιδεύοντας τη συγκεκριμένη έκθεση τους πρώτη ϕορά εκτός Αθηνών. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου κι η έκθεση θα ϕιλοξένεται στην CASK έως τις 29 Απριλίου. Η παρουσίαση στα εγκαίνια της έκθεσης έλαβε χώρα μέσω μιας performance κατά την οποία μοντέλα ϕορούσαν τις δημιουργίες των δύο καλλιτεχνών δίχως όμως να βλέπουν προς τα πού κατευθύνονται. Κάθε δημιουργός συνόδευε ένα μοντέλο το οποίο ϕορούσε κάποιο μαντήλι της συλλογής στο κεϕάλι του και χάρασε τη διαδρομή του μέσα στο χώρο υπό την καθοδήγηση της.
  Ο χώρος της γκαλερί άλλαξε χρώματα και διάταξη για λίγο προκειμένου να μας δημιουργήσει μία άλλη διάθεση. Οι δημιουργίες των δύο κοριτσιών στόλιζαν τους τοίχους της γκαλερί, Black lights ήτανε η επιλογή του ϕωτισμού, ξένη δυνατή μουσική με επιλογές που ανέβαζαν τη διάθεση και μία πασαρέλα από τραπέζια γειτονικής ταβέρνας. Μια καρέκλα και μια μεταλλική σκάλα ήτανε οι επιλογές που είχανε τα μοντέλα να διαλέξουν πρωτού κάνουν το πέρασμα τους από την πασαρέλα πάντα υπό την καθοδήγηση των όσων άκουγαν από όποια από τις δύο καλλιτέχνιδες τους καθοδηγούσε.
  Κάθε μοντέλο που ολοκλήρωνε την πασαρέλα του κατέληγε στον τερματικό χώρο της έκθεσης ο οποίος κλεισμένος με ένα δίχτυ υποδεχόταν τα μοντέλα σε παράταξη, με πλάτη στο κοινό αλλά έχοντας πλέον βγάλει το μαντήλι από το κεϕάλι του. Η εύστοχη σκέψη των επιμελητών της Performance να επιλέξουν τραπέζια ταβέρνας για πασαρέλα παρέχοντας μάλιστα σουβλάκια και κρασιά προτού ξεκινήσει η εκδήλωση, ζητώντας μας από τους παρεβρισκόμενους να πετάξουμε χαρτοπετσέτες στα μοντέλα κατά το πέρασμά τους και εκείνα να καταλήξουν σε μία αποκαθήλωση, βγάζοντας τα μαντήλια τους, πίσω από το δίχτυ που θύμισε κελί ϕυλακής αλλά κι οι ίδιοι πηγαίνοντας σαν άβουλα όντα δίχως όραση, ήτανε μία αναϕορά σε παρελθοντικές εποχές ασύδοτης καλοπέρασης και ισοπεδωμένων αξιών όπου τραπέζια, μουσικές, επιδείξεις, πάρτυ και τέχνες ήτανε όλα καλά κι όλα στο ίδιο τσουβάλι προσπαθώντας να υποτιμήσουμε αυτό που άξιζε και να υπερτιμήσουμε το ευτελές.
  Μία παρουσίαση που απέσπασε ποικίλες εντυπώσεις, με υψηλή προσέλευση του κόσμου με μια διαϕορετική νότα σε σχέση με τα εγκαίνια των γκαλερί που έχουμε συνηθίσει.
 Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Απριλίου, στην CASK gallery, Όσσης 3 Λάρισα

Κατερίνα Λιαποπούλου
Share on Google Plus

0 σχόλια: