H τέχνη της σαγήνης

Όσα χρόνια και να περάσουν, καλώς ή κακώς, πάντα θα μας απασχολεί η τέχνη της σαγήνης.-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Για το παιχνίδι της κατάκτησης του άλλου φύλου, έχουν γραφτεί ολόκληρες σειρές βιβλίων καθώς κι αμέτρητα άρθρα στο διαδίκτυο. Όσα χρόνια και να περάσουν, καλώς ή κακώς, πάντα θα μας απασχολεί η τέχνη της σαγήνης. Σε αυτό το άρθρο δεν πρόκειται να βρεις τους κλισέ τρόπους για να "κατακτήσεις" κάποιον. Για παράδειγμα, “Ντύσου ή μίλησε με αυτόν τον τρόπο”, ” κάνε τον να ζηλέψει”, “μην του απαντάς στις κλήσεις”, “κάνε τη δύσκολη”. Αυτά είναι τεχνάσματα για ελλειμματικές προσωπικότητες και δεν οδηγούν πουθενά... Τί μπορείς να κάνεις;

1. Nα είσαι ο εαυτός σου
Είναι καλύτερο να αποφύγεις οποιαδήποτε μεθοδολογία. Μία είναι η λύση. Να είσαι ο εαυτός σου! Αν υποκριθείς πως είσαι “κάποια άλλη” μόνο και μόνο για να είσαι αρεστή σε εκείνον που σου αρέσει, αργά ή γρήγορα θα απογοητευτείς. Ο λόγος; Απλούστατα, γιατί δε θα μπορείς για πολύ καιρό να παριστάνεις πως είσαι διαφορετική από αυτό που είσαι. Άλλωστε, κι εσύ θα νοιώθεις καταπιεσμένη πίσω από τη “μάσκα” που θα έχεις δημιουργήσει. Η όποια επιπόλαιη κι επιφανειακή προσέγγιση, θα φέρει μόνο εφήμερα αποτελέσματα. Αν σε ενδιαφέρει μια ουσιαστική σχέση με προοπτική, απέφυγε τις υπεκφυγές. Τα παιχνίδια κουράζουν το άλλο φύλο, ίσως και συντομότερα από όσο εμάς. Να είσαι αληθινή!

2. Nα διατηρείς την ανεξαρτησία σου
Δείχνεις πιο ασφαλής στα μάτια του άλλου- και στα δικά σου- όταν είσαι ικανοποιημένη από τη καθημερινότητά σου. Όταν εκείνος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί εύκολα να σε αποσπάσει από την προσωπική σου ζωή. Όταν διατηρείς τον έλεγχο του χρόνου σου. Συνέχισε να ασχολείσαι με την καριέρα σου, τα χόμπυ σου και γενικά με τις δραστηριότητές σου. Με αυτόν τον τρόπο, του δίνεις να καταλάβει πως δεν περιμένεις από εκείνον να σου καλύψει κανένα “κενό” ή καμιά ανασφάλειά σου. Θέλεις να είσαι μαζί του από επιλογή κι όχι από ανάγκη. Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα σε δει ισότιμα. Όπου και να εργάζεσαι, είτε είσαι διευθύντρια πολυεθνικής, είτε απλή πωλήτρια στο μαγαζί της γειτονιάς σου, κέρδιζε έντιμα τη ζωή σου. Έχε την υπόληψή σου και μην περιμένεις να έρθει ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο να σου προσφέρει ότι σου λείπει.

3. Να διατηρείς την αξιοπρέπειά σου
Αυτό είναι το δικό μου motto. Με βοηθάει να θυμάμαι ποιά πραγματικά είμαι. Σκέψου το νόημα αυτής της φράσης. Θα έρθεις αυτομάτως σε ισορροπία, σε κατάσταση αυτοσεβασμού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία σε μια γυναίκα να διατηρεί την αξιοπρέπειά της. Ό,τι και να συμβεί, διατήρησε τις αξίες, τα ιδανικά σου κι αντιμετώπισε όλες τις καταστάσεις με αξιοπρέπεια.

4. Μην ενδίδεις εύκολα
Να είσαι ευγενική αλλά στην αρχή καλό είναι να κρατάς απόσταση ασφαλείας. Φλέρταρε διακριτικά. Μην ξεχνάς πως εκείνος είναι ο “κυνηγός” κι αυτός ο ρόλος ανήκει αποκλειστικά στο ισχυρό φύλο. Με αυτόν τον τρόπο του κεντρίζεις το ενδιαφέρον να σε διεκδικήσει. Αν δεν προσπαθήσει, δε θα προλάβει να γνωρίσει ποια είσαι πραγματικά και… σίγουρα δεν πρόκειται να εκτιμήσει αυτό που θα κατακτήσει.

5. Nα υπερασπίζεσαι τα πιστεύω σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου
Κάθε φορά που διατυπώνει μια άποψη η οποία σε βρίσκει αντίθετη, να είσαι άμεση και σαφής για το τι πιστεύεις. Δεν εννοώ να διαφωνήσεις μαζί του και να τον “κολλήσεις” στον τοίχο ή να τον "ευνουχίσεις". Μπορείς να εκφράσεις τη διαφωνία σου ουδέτερα, ευγενικά, σαν μια άποψη διαφορετική από τη δική του. Η ουσία είναι να είσαι έτοιμη να υπερασπιστείς τις προτιμήσεις σου.

Επίσης, αν έχεις την κακή συνήθεια να μιλάς για τον εαυτό τους με υποτιμητικό τρόπο, να μεγαλοποιείς τις όποιες αδύναμες πλευρές τους, καθώς και δύσκολα να δέχεσαι κομπλιμέντα... Ξανασκέψου το... “Έχω παχύνει και κανένα ρούχο δε με κολακεύει.” ” Στ’ αλήθεια σου άρεσε η ομιλία μου στην παρουσίαση; Έτρεμα από την αγωνία και δε νομίζω πως άξιζα το χειροκρότημα!” Είναι κάποιες από τις εκφράσεις που ακούμε συχνά από γυναίκες στο φιλικό κι επαγγελματικό μας περιβάλλον. Αν έχεις κακή εκτίμηση εσύ για τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου, πώς μπορούν οι άλλοι να έχουν καλή γνώμη για εσένα; Μην κρύβεις τα επιτεύγματά σου και τα ταλέντα σου. Δε σου λέω να είσαι υπεροπτική και να παρουσιάζεις τα πάντα με έπαρση. Δέξου με χαρά τα κομπλιμέντα γιατί πιστεύεις στον εαυτό σου. Η θετική σκέψη θα “κατατροπώσει” την ανασφάλεια.

Για να σε έχει “δική του” θα πρέπει να δουλέψει πολύ. Αν δεν έχει τη διάθεση και την υπομονή, κι αποχωρήσει, μην απογοητευτείς. Σε αυτή την περίπτωση, απλούστατα, δεν κάνει για εσένα. Και να θυμάσαι πως όταν μια πόρτα κλείνει  ανοίγει πάντα μια άλλη...
klik.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: