Η Μόνικα Μπελούτσι επιλέχθηκε ως παρουσιάστρια του 70ού Φεστιβάλ των Καννών

Μετά τον Γάλλο κωμικό Λοράν Λαφίτ, φέτος είναι η σειρά της Μόνικα Μπελούτσι να παρουσιάσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Η Ιταλίδα ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο της οικοδέσποινας των τελετών έναρξης και λήξης της φετινής διοργάνωσης που ξεκινά στις 17 Μαΐου και ρίχνει αυλαία στις 28 Μαΐου.
Ο εν λόγω ρόλος δεν της είναι «ξένος» καθώς έχει ξαναϋπάρξει στην ίδια θέση το 2003. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα είναι ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Canal+ που έχει τη συμπαραγωγή και την αποκλειστική μετάδοση των τελετών του Φεστιβάλ «Η Μόνικα Μπελούτσι έχει μια μακρά ιστορία φιλίας με το Φεστιβάλ των Καννών: το 2000 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα για να παρουσιάσει την ταινία «Βασικός Ύποπτος για Φόνο» (Suspicion) του Στίβεν Χόπκινς.
Επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα με το «Μη Αναστρέψιμος» (Irréversible) του Γκασπάρ Νοέ το οποίο σόκαρε τους θεατές...». Πάντως, εκτός από παρουσιάστρια η 52άχρονη καλλονή έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής το 2006 με πρόεδρο τον Γουόνγκ Καρ Ουάι, αλλά και συμμετέχουσα ως ηθοποιός στις ταινίες του Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα «Νύχτες Οργής», της Μαρίνα ντε Βαν «Μην κοιτάξεις Πίσω», αλλά και της Ιταλίδας Αλίτσε Ρορβάχερ «Τα Θαύματα», η οποία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.
Πηγή: Koolnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: