Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με τη Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας στο Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 σε συνδιοργάνωση Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών του Νομού & υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων το νέο μουσικό παραμύθι της Παιδαγωγ ού , Συγγραφέ ως , διευθύντρια ς του Νηπιαγωγείου «ΛΗΤΩ» & Αντιπροέδρου του ΠΟΚΕΛ κας Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου με τίτλο: «Σεβαστιανός ο Φοβερός!» με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό , σε μια υπέροχα χορογραφημένη μουσική παράσταση
Συμμετείχε ο μαέστρος κος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης που υπογράφει τη μουσική του βιβλίου & μαζί του Οργανικό Σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, ενώ ο Γυμναστικός Σύλλογος Νίκη Λάρισα ς έντυσε ρυθμικά το παραμύθι & τους ρόλους απέδωσαν μαθήτριες αλλά και δασκάλες του Συλλόγου
Η Αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κα Ελένη Χριστούλα Πατελοδήμου , που προλόγισε με θέρμη την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κος Αργύρης Γιουρούκης που συντελεί αυτός και όλο το διοικητικό συμβούλιο ώστε πάντα να υλοποιούνται στον τόπο μας αξιόλογες δράσεις πολιτισμού
Την Εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Παπαδημόπουλος που με θέρμη σχολίασε το θέμα του βιβλίου και την αξία του κα λού παραμυθιού που πρέπει να το επιλέγουμε με προσοχή και αυστηρή κρίση .
Ένα καλό παιδικό βιβλίο στα σωστά χέρια , μπορεί να αποκτήσει & ρόλο σχολικού εγχειριδίου και να προσφέρει βιωματική μάθηση με εναλλακτικούς και πιο άμεσους τρόπους.
Παραβρέθηκαν ακόμη, η εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΠΛΟΥΣ κα Ανθή Βαφειάδου , ή δικηγόρος & διαμεσολαβήτρια κυρία Χριστίνα Παναγή σύζυγος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας , η μουσικός και διευθύντρια της γυναικείας χορωδίας ΣΙΜΥΛΙΣ κα Βιβή Τάτση , οι διευθυντές του ΣΩΛ, η διευθύντρια του 5 ου Γυμνασίου Λάρισας, πλήθος εκπαιδευτικών και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους. .
Για το βιβλίο τους προτεινόμενους τρόπους δράσης για αποδοχή & επανένταξη του ζωηρού παιδιού στην ομάδα των συνομηλίκων , σχολίασε υπέροχα η Κοινωνιολόγος - Σύμβουλος διαχείριση ς οικογενειακού προγραμματισμού & Συγγραφέας κα Διονυσία Τριπολίτου , ενώ η κα Φιλίτσα Παπανικολάου συνεργάτης της Δρ. Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας του Παιδιού κας Νατάσσας Γιάννακα που γράφει στο βιβλίο για το θέμα , μας παρουσίασε τις προτάσεις της ειδικού για πρώιμη παρέμβαση . Το βιβλίο εικονογράφησε ξεχωριστά ο Νίκος Γιαννόπουλος & το παρουσίασε με θέρμη στο οπισθόφυλλο του o κος Ιωάννης Μαρωνίτης πρόεδρος της Unesco Πειραιώς & Νήσων Η δράση υλοποιήθηκε με στόχο τη φιλαναγνωσία των παιδιών μας αλλά & τη στήριξη των συνάνθρωπων μας που έχουν βιοποριστικές ανάγκες.
Η συγγραφέας που συμμετέχει όλη την επόμενη εβδομάδα στις δράσεις για το παιδικό βιβλίο που συνδιοργανώνει ο Δήμος μας με το Πολιτιστικό Κέντρο Ε κπαιδευτικών Λάρισας είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς , της ΙΒΒΥ του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου , είναι παλαιό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών , έχει εξειδίκευση στη ψυχική υγεία του παιδιού & είναι ενεργή παιδαγωγός τα τελευταία 16 χρόνια με πολλές διακρίσεις & βραβεύσεις .
Αυτό είναι το 5ο της μουσικό βιβλίο με θεματολογία σχετική με τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών μας, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλους και ανοίγει τον νέο κύκλο βιβλίων της με γενικό τίτλο «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ»
Η εκδήλωση έκλεισε με το φετινό μήνυμα της διεθνούς οργάνωσης βιβλίων για τη νεότητα IBBY « Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο » που προετοίμασε η Ρώσικη επιτροπή από τον συγγραφέα Sergey Makhotin , τιμώντας το παιδικό βιβλίο για την Κυριακή 2 Απριλίου μέρα που συμπίπτει με τα γενέθλια του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν σήμερα, όλοι συντροφιά με τα παιδιά μας & κρατώντας ένα καλό παιδικό βιβλίο στα χέρια μας ας ξεκλειδώσουμε μαζί τα συναισθήματα μας.
Share on Google Plus

0 σχόλια: