Πάμε Σύρο … όπως πάμε Χόλυγουντ!

 Η αρχόντισσα των Κυκλάδων δεν έχει κερδίσει τυχαία αυτό τον τίτλο!
Η Σύρος με τις μοναδικές Αιγαιοπελαγίτικες παραλίες, την πλούσια ιστορία, το ιδιαίτερο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαϕέρον δεν παύει στιγμή να ελκύει Έλληνες αλλά και ξένους να την επισκεϕτούν, να χορτάσουν τις λιχουδιές του νησιού αλλά και τις άπειρες πολιτιστικές ταυτότητες που συνδυάζει μοναδικά.
Όμως η μοναδική της αρχιτεκτονική που από μόνη της συνθέτει ένα αξιοζήλευτο κινηματογραϕικό σκηνικό ϕαίνεται πως έδωσε το έναυσμα στην ομάδα παραγωγών του Χόλυγουντ του σκηνοθέτη Steven Bernstein να κατεθέσει πρόταση συνεργασίας στην Περιϕέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις μόνιμων στούντιο στο νησί με σκοπό τη λήψη μεγάλων κινηματογραϕικών ταινιών.
  Το επενδυτικό σχέδιο προϋπολογίζει ως αρχική επένδυση τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Συναντήσεις έχουν ήδη γίνει με επιτυχία με τον αντιπεριϕερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίδη καθώς επίσης και με την υπουργό τουρισμού κ. Κουντουρά, οι οποίοι το Μάρτιο επισκέϕτηκαν το Μαϊάμι σχετικά με τις εξελίξεις της επένδυσης.
Η συγκεκριμένη πρόταση θεωρήθηκε η πιο σοβαρή που έχει κατατεθεί ποτέ για αυτό το νησί. Το γραϕειοκρατικό κομμάτι, κυρίως λόγω διαϕοράς στη νομοθεσία και στη ϕορολογία, είναι ένα βασικό μέρος που πρέπει να τακτοποιηθεί προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά το επόμενο βήμα της επένδυσης. Οι επενδυτές θα χρειαστούν την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας καθώς θα διαμορϕωθούν κτίρια και μεγάλοι αύλειοι χώροι εκτός από το υπέροχο ϕυσικό σκηνικό που προσϕέρει το ίδιο το νησί για να στεγάσουν τα γυρίσματα.
  Η Σύρος πέρα από τις ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις και τα ϕεστιβάλ που ϕιλοξενεί κάθε χρόνο , ϕέτος κλείνει τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία του παγκόσμιου ϕεστιβάλ animation το Animasyros με διεθνής συμμετοχές. Είναι το μεγαλύτερο anima fest της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως βρίσκεται μέσα στις είκοσι πρώτες θέσεις. Ένας ακόμα στόχος που έχει τεθεί με την αϕορμή αυτής της επένδυσης είναι η ίδρυση και λειτουργία σχολής κινηματουγράϕου στο νησί.
  Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση των κινηματογραϕικών στούντιο στο νησί της Σύρου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ϕυσικά θα τονώσει την τουριστική του κίνηση. Περισσότερες εξελίξεις σύντομα!!!
Κατερίνα Λιαποπούλου
Share on Google Plus

0 σχόλια: