Τοξικοί φίλοι που μας πάνε πίσω !!!

Οι τοξικοί άνθρωποι γύρω μας ή οι  αρνητικοί όπως τους λέω εγώ,όλο και πληθαίνουν.
Θυμάμαι  τον πατέρα μου να λέει "καλύτερα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται" θα ελέγα  με βεβαιότητα πως είχε δίκιο.Ποιος θελει άλλωστε να τον λυπούνται  ...μόνο οι λιγόψυχοι και οι μιζερολάτρες!!!! Ομως δεν ξέρω αν κι αυτό είναι καλό.
Στην πορεία απέκτησα μια φίλη (Ελένη μου για σένα λέω) η οποία  λέει "αν δε σε σέβονται καλύτερα να σε φοβούνται" σοφή κουβέντα,γιατί να ξερέτε  το "ο σεβασμός κερδίζετε" δεν ισχύει καθοοοοόλου όμως . Γιατί περι ασέβειας πρόκειται όταν θες να τονίζεις στους άλλους πως το οτι να  είναι καλά είναι κακό !!!
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι γύρω μας που μας γεμίζουν τύψεις  γιατί είμαστε  δυνατοί και δεν κλαιγόμαστε,γιατί είμαστε ευτυχισμένοι τόσο όσο δεν μπορούν να πιστέψουν,γιατί αντιμετωπίζουμε την ζωή με χιούμορ, τέλος γιατί είμαστε απλά εμείς και δε μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για μας, είναι οι πιο τοξικοί άνθρωποι που μπορούμε να έχουμε δίπλα μας !!!
Μια απλή φράση όπως "καλά είμαι πολύ καλά εσύ;;;" κι ας μην είσαι,είναι αρκετό για να σου αρχίσει ο άλλος τον εξάψαλμο πόσο  καλά δεν είναι  και πόσο τυχερός είσαι  εσύ που είσαι καλά.
Πλέον πρέπει να κλαιγόμαστε όλοι για να μην μας γεμίζουν με την αρνητική τους μιζέρια ;;; (δε μου αρέσουν οι αδιάβροχες μάσκαρες καθοοοόλου όμως).
Είναι αυτοί που θα σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω να δούνε τι φοράς και να δούνε αν είναι φθηνό ή ακριβό.
"Το παιδί σου παίζει κιθάρα  σίγουρα εχει ταλέντο  η τζάμπα ξοδεύεις;;;"  (οχι δεν έχει ταλέντο δεν έχω τι να κάνω τα λεφτά μου)
Και η ερώτηση κόλαφος ... "τι βαθμούς έχει ο γιος σου  εκεί μπαινει η μαϊμού με πιεσμένα τα χέρια στο στόμα   !!! "
Γιατί αν δεν μπει,θα σου πει πόσο κομπλεξική είσαι που αντί να καμαρώνεις τα παιδιά σου και να το διατυμπανίζεις οτι είναι καλοί μαθητές,περνάς απαρατήρητη ως μάνα,ενώ οι άλλες το συζητάνε!!!
Οι άνθρωποι υποφέρουν από πολλά !!
Δεν έχω δει ποτέ καμιά μάνα που το παιδί της υποφέρει από κάποια ασθένεια να βγάζει αρνητικότητα. 

Δεν έχω δει κανέναν γιο που ο πατέρας του ήταν ανάπηρος να κλαίγεται.
Δεν έχω δει καμιά σύζυγο που ο άντρας της είναι άνεργος, να αναλώνεται στο τι έχει ο δικός σου περισσότερο και έχει ακόμα τη δουλειά του ! 

Έχω συναντήσει ανθρώπους που η ζωή τους αδικεί πραγματικά. 

Γενικά γύρω μου βλέπω  ανθρώπους να υποφέρουν κι όμως  ακόμα  μου χαμογελάνε,μου λένε  πως είμαι δυνατή και πως εγώ περνάω δύσκολα,κι ας είναι ολοφάνερο πως αυτο δεν ισχύει. 

Εγώ εκεί κάνω την πιο βαθιά μου υπόκλιση,και δακρύζω!!!!

Αυτοί οι ανθωρποι λοιπόν  είναι και θα είναι πάντα γεμάτοι αρνητικότητα ! Ακόμα κι όταν εσύ περνάς δύσκολα εκείνοι πάντα θα σου θυμίζουν πόσο πιο δύσκολη είναι η δική τους ζωή.
Το ποσο δύσκολα περνάει κανείς το κρατάει για τους πολύ δικούς του ανθρώπους,δε το σέρνει στον ώμο σαν τσάντα. Όχι δεν είναι μόνο δυναμικότητα αλλά στάση ζωής!!!

Θα είναι πάντα εκει για να σου χαλάνε τις μικρές χαρές της ζωης,δε θα σε σέβονται όχι γιατί δε το αξίζεις,αλλά γιατί δεν έχουν την παιδεία να το κάνουν. Θα σου χαμογελάνε με το ζόρι όταν θα μοιραστείς μια επιτυχία σου,και θα σου τσακίσουν την ψυχολογία όταν θα εκθέσεις ένα σου πρόβλημα. 

Είναι εκείνοι που θα σε φορτώνουν τύψεις ακόμα και για το οτι καταφέρνεις να ζείς καλά με τον σύντροφο σου,επειδή εκείνοι δεν έκαναν την σωστή επιλογή,γι αυτούς είναι τύχη που εσύ είχες κι αυτοί οχι !!!!!
Είναι εκείνοι που σε κάποια ασθένεια αντί να σιωπήσουν και να απλώσουν το χέρι τους στον ώμο τους,θα το πούνε απλά σε άλλους δέκα. 
Κάπου εδώ είναι απαραίτητο να αναφερθώ στο εξής. 

Όταν κάποιος ασθενεί,αν δεν μπορείς να τον βοηθήσεις απλά σιωπάς,δεν το μεταφέρεις σε άλλους για να τον φέρουν σε δύσκολη θέση με τις αδιάκριτες ερωτήσεις τους. Αλλιώς δεν είσαι άνθρωπος αλλά "τέρας".
Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι.

Το ερώτημα είναι γιατί εσύ τους κρατάς στην ζωή σου ! Γιατι δεν αποδεσμεύεσαι  από την αρνητική τους ενέργεια .
Γιατί κόλλησες στην ιδέα πως είναι καλά παίδια κατά βάθος 
Όλοι είμαστε !! Αλλά είμαστε και οι επιλογές μας !!! Επιλέγει κανείς να κουνηθεί και να κάνει κάτι να αλλάξει την κατάσταση στην οποία ζει.

Επιλέγει κάποιος να μην βρίσκει τίποτα θετικό στην ζωή.
Επιλέγει κάποιος να περνάει καλά λέγοντας πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα καθημερινά!!!
Από την στιγμή που κάθεσαι απέναντι σε έναν άνθρωπο και το συναίσθημα που νιώθεις δεν είναι ευχάριστο,σημαίνει κάτι.
Η ζωή,το σύμπαν,ο εαυτός σου σου δίνει σημάδι,πως είσαι απέναντι σε λάθος άνθρωπο!!!!

Ποτέ δε θα καταλάβω γιατι επιμένουμε να μην ακούμε τα μέσα μας.
Γιατί δεν φεύγουμε από ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα!
Ακόμα κι αν αυτός είναι ένας φίλος  που έχουμε  από τα μικράτα μας.

Οι άνθρωποι που μας αγαπούνε και μας ταιριάζουν ή αν θέλετε μας πρέπουν,είναι αυτοί που χαίρονται με την χαρά μας και λυπούνται με την λύπη  μας,όχι το αντίθετο !!! Και ισχύει για όλους μας,όποιοι κι αν είμαστε!!!


Το να αποφεύγεις τους τοξικούς ανθρώπους είναι τόσο εύκολο όσο το να μην αγοράσεις ένα ρούχο που δε σου ταιριάζει,και το βλέπεις οτι δε σου ταιριάζει.

Η ζωή είναι τοσο σύντομη,και οι στιγμές ευτυχίας κρατάνε από κλάσματα δευτερολέπτου έως.... λίγες μόνο ωρες.
Ας προσπαθήσουμε να έχουμε δίπλα ανθρώπους που μπορούν να τις μοιραστούν σωστά μαζί μας.

Με τις πιο θετικές προθέσεις ....

J.Iakovidou....
Share on Google Plus

0 σχόλια: