Θέλει υπομονή και αντοχή ο λιγομίλητος άντρας


Αν σου έλεγα να περιγράψεις τον άντρα των ονείρων σου, ποια χαρακτηριστικά θα του έδινες; Ναι ναι, αυτά τα χαρακτηριστικά που άρχισες να πλάθεις με τη φαντασία σου από τότε που συνειδητοποίησες τη γυναικεία φύση σου και την έλξη που σου προκαλούσαν κάποιοι συμμαθητές σου.
Ιδανικούς άντρες ονειρευόσουνα και τώρα που μεγάλωσες σε ερωτώ εγώ η περίεργη, αν έχεις βρει τελικά τον σύντροφο σου, νιώθεις ότι τελικά έπεσες μέσα; Εγώ θυμάμαι μια ζωή να θεωρώ ιδανικό άντρα αυτόν που δεν μιλάει πολύ.
Ξέρετε μωρέ, φανταζόμουνα αυτόν τον άντρα τον πολλά βαρύ και ασήκωτο. Ένας άντρας με μόνιμη διάθεση για κουβέντα και αναλυτικός στις συζητήσεις του μου έμοιαζε εκτός σύνδεσης, από άλλον πλανήτη καλύτερα. Παρασυρόμουνα και εγώ από τα ηλίθια κοινωνικά πρότυπα που θέλουν τον άντρα λιγομίλητο, με μετρημένη χρήση του λόγου και πάντα με ασφαλή συμπεράσματα.
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, έλεγα και καμάρωνα στις φιλές μου, όχι για τις γνώσεις ιστορίας μου αλλά γιατί πίστευα πως η φλυαρία είναι το μέγιστο αρνητικό για έναν άντρα. Κουνούσαν το κεφάλι τους και αυτές και με κορόιδευαν. Ακόμη βέβαια δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά αν είχαν δίκιο ή άδικο!
Υπάρχει μία άποψη, ευρέως διαδεδομένη που θέλει μια γυναίκα να πέφτει με το πολύ μπλα μπλα. Και ναι πέφτει… στην απόλυτη απελπισία και βαρεμάρα. Γιατί πέρασαν οι εποχές που οι γυναίκες λάτρευαν τα παραμύθια και τις σαχλές φιλοφρονήσεις. Τώρα μια γυναίκα θα προτιμήσει να την πλησιάσεις και να την ρωτήσεις για το τι κάνει στη δουλειά της και όχι για το τι κάνει και είναι τόσο όμορφη! Υπάρχουν βέβαια ακόμη κάποιες γυναικείες εξαιρέσεις με μυαλό κουκούτσι, που χαλάνε την πιάτσα και κάνουν τους άντρες να συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πολλές κουβέντες είναι και καλές! Εγώ τώρα στην αντίπερα όχθη, πιστεύω πως οι λιγομίλητοι άντρες είναι και πιο ελκυστικοί. Δεν σημαίνει ότι έχουν πιει το αμίλητο νερό απλά είναι όντως μετρημένοι και αν τους πετύχεις και σε καλή μέρα θα κάνεις και μαραθώνιους συζητήσεων μαζί τους.
Έχουν εξελίξει το είδος και δεν λένε πια για να λένε και να φανούν, δεν νοιάζονται αν θα χαρακτηριστούν κοινωνικοί και δεν τους ενδιαφέρει και πολύ να μιλήσουν μόνο και μόνο για να ταιριάξουν στο κοινωνικό περιβάλλον. Οι άντρες που δεν μιλάνε πολύ θέλουν και ιδιαίτερη μεταχείριση.
Δεν είναι και οι πιο εύκολοι για επικοινωνία ούτε πάντα οι προτιμότεροι για παρέα. Γιατί μπορεί από τη μία να νιώθεις ότι πρέπει ενώ μιλάς να μαντεύεις και την σκέψη του άλλου, από την άλλη όμως η επικοινωνία γίνεται και με σωματική γλώσσα και επαφή. Άσε που η άρνηση του να μιλήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δικό σου άλλοθι. Γιατί εσύ ξέρεις όντως τι τον ενοχλεί αλλά η σιωπή του σου δίνει κάθε δικαίωμα να το παίξεις ανήξερη και να τραβήξεις το σκοινί ως εκεί που θέλεις! Γιατί το βλέμμα του και ο τρόπος του σε αφήνουν όλα τα παράθυρα ανοιχτά αν θέλεις να μπεις και να τον μάθεις.
Γιατί έτσι, χωρίς να πει αυτός λέξη εσύ θα ξέρεις πότε νευριάζει και πότε είναι χαρούμενος, πότε ανησυχεί και πότε έχει θέματα που τον απασχολούν. Από εκεί και μετά η απόφαση είναι δική σου. Ή θα δυσκολέψεις ακόμη περισσότερο την κατάσταση μεταξύ σας κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτε ή θα δείξεις πως ξέρεις πολλά και θα θέσεις τα θεμέλια για μια συζήτηση.
Και ενώ λένε πως η σιωπή είναι χρυσός, είναι στιγμές που ο σιωπηλός αγαπημένος σου θα σε βγάλει από τα ρούχα σου. Θα σε κουράσει το γεγονός ότι πάντα θα πρέπει να μιλάς εσύ – μόνο εσύ! – και ταυτόχρονα να σκέφτεσαι και για αυτόν. Γιατί θα υπάρχουν στιγμές που θα θέλεις να ακούσεις κάτι, ακόμη και αν το ξέρεις ήδη.
Ακόμη και τα ευκόλως εννοούμενα είναι ανάγκη να επαναλαμβάνονται κάποιες στιγμές, χωρίς να χρειαστεί βέβαια να παλεύεις ώρες ολόκληρες για να το πετύχεις. Θα υπάρχουν και φορές που ούτε καβγά δεν θα θέλεις να ξεκινήσεις με έναν λιγομίλητο σύντροφο. Θα καταλήξεις, με μεγάλη πιθανότητα, να μαλώνεις μόνη σου και να αντικρίζεις και ένα κενό στο βλέμμα του που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν σε ακούει ή σκέφτεται άλλα δικά του θέματα.
Οπότε όταν εξοργίζεσαι μαζί του, η καλύτερη λύση είναι να σωπαίνεις και εσύ – σιγά να μην το καταφέρεις βέβαια – και να τον αφήνεις στο σκοτάδι του. Ε που θα πάει, κάποια στιγμή θα θελήσει και αυτός να ξημερώσει! Αν λοιπόν πιστεύεις ότι ανήκεις σε αυτά τα κομμάτια παζλ που για συμπληρωθούν χρειάζονται αυτόν τον σιωπηλό άντρα… ετοιμάσου για διάβασμα! Γιατί μόνο αν είσαι διατεθειμένη να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή του, μπορείς να κάνεις και τη σχέση σας να πετύχει. Να τον κάνεις ομιλητικό… δεν γίνεται! Να τον κάνεις να μιλάει όταν και όσο πρέπει… γίνεται! 
Πηγη loveletters.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια: