Ο Mick Schumacher θέλει να γίνει Πρωταθλητής της F1 όπως ο πατέρας

Με... όνομα βαρύ σαν ιστορία, ο γιος του Michael Schumacher θέλει να γίνει ένας από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο.
O Μick Schumacher έχει την τύχη ή την ατυχία, αναλόγα πως το βλέπει κανείς, να είναι γόνος ενός εκ των κορυφαίων οδηγών στην ιστορία της Formula 1, του Michael Schumacher. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, το φορτίο που κουβαλά στους ώμους του ο 18χρονος είναι πολύ βαρύ από τη στιγμή μάλιστα που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του έχοντας επιλέξει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους αγώνες μονοθεσίων. Και τα όνειρα του πιτσιρικά που ήταν παρόντας στο τραγικό ατύχημα που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου ο πατέρας του στις Άλπεις, φτάνουν μέχρι την κορυφή της Formula 1.

 Σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό RTL, ο Mick Schumacher αναφέρθηκε στον πατέρα του και επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και το πόσο αυτός τον έχει επηρεάσει. «Το ίνδαλμά μου είναι ο πατέρας μου, πολύ απλά γιατί κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος. Αυτός είναι το μοντέλο μου», είπε ο 18χρονος. Το όνειρό του είναι να μπει στο πολύ κλειστό κλαμπ των οικογενειών με πατέρα και γιο που έχουν κατακτήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην F1. «Θέλω να στεθφώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, όπως εκείνος. Νομίζω πως δεν είναι μια ασυνήθιστη επιθυμία για έναν νεαρό οδηγό. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω τι επιφυλάσσει το μέλλον, θα δούμε». 

Φέτος θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 με την Ιταλική ομάδα Prema με την οποία συμμετείχε πέρσι στο Πρωτάθλημα Formula 4. Η συγκεκριμένη κάθε άλλο παρά τυχαία ομάδα θεωρείται στο χώρο καθώς την εμπιστεύονται μεταξύ άλλων Ferrari, Mercedes και Red Bull στέλνοντας εκεί πιλότους από τις ακαδημίες τους για να εξελιχθούν και να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα που είναι η F1. 

«Στη Formula 4 τα μονοθέσια ήταν πολύ γρήγορα. Από άποψη μέγιστης ταχύτητας δεν υπάρχει διαφορά, αλλά τα μονοθέσια της Formula 3 είναι πολύ πιο γρήγορα στις στροφές. Γι' αυτό και στο γύρο είμαστε 10-12 δευτερόλεπτα ταχύτεροι. Μου αρέσουν πολύ οι μάχες ρόδα - ρόδα με τους άλλους πιλότους γιατί σε αυτές τις μάχες των δύο έχω πάντα έχω πολύ καλό έλεγχο της κατάστασης. Προσπαθώ να αποκτήσω όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο μονοθέσιο ώστε να το φτάσω στα όριά του. Θέλω να εξελιχθώ, να μάθω και να γίνω ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο». 
Πηγή caranddriver.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: