Social media μια μάστιγα που χειριζόμαστε λαθος!!!

Όταν το 2008 ανακάλυψα το Facebook ,τα γραφικά του ήταν απλά,αργό σαν χελώνα κι όμως τόσο Αθώο. Φοβόμασταν να εκθέσουμε το οτιδήποτε πέρα από μια φωτογραφία μας για εικόνα προφίλ,το που ζούμε και από που είμαστε!!!
Υπήρχε κι εκείνο το ωραίο παιχνίδι με την φάρμα,που έβαζες φράουλες και έπρεπε σε 15' να τις μαζέψεις γιατί αλλιώς χαλούσαν(λόγω θηλασμού,είχα πετάξει πολλά κιβώτια φράουλες)....
Ήταν τόσο δύσκολο δε να γράψεις μια βλακεία ,ένα ρατσιστικό ποστ,ένα ποστ κατά της ταδε θρησκείας,ή να δείξεις τι πολιτικό χρώμα παλτό φοράς,όσο το να σταθείς μπροστά στην Μάνα σου και να πεις "Ναι μαμά τα γεμιστά της πεθεράς μου είναι πολύ πιο νόστιμα"...... κινδύνευες νομιζω !!!
Το να εκφράζεις απόψεις στο Facebook δεν είναι πρόβλημα,το πρόβλημα αρχίζει όταν κάποιος που σε διαβάζει διαφωνεί κι αντί να κάνει πράξη το Μότο (ισχύει μη παραξενεύεστε,) αρχίζει να σε βρίζει γιατί σε θεωρεί χαζό επειδή απλά έχεις διαφορετική άποψη, αντίληψη,πιστεύω και φιλοσοφία ζωής!!!
Σήμερα 9 χρόνια μετά την ανακάλυψη του Facebook, (από μένα) μπορώ να πω με βεβαιότητα πως είναι ένας χώρος γεμάτος βλακεία,ρατσισμό,και σπάνια πλέον  βλέπεις ανθρώπους να το χειρίζονται όπως του αξίζει!!!
Κάποιοι (οι καλύτεροι του χωριού)το αντιμετωπίζουν  με αδιαφορία,εγώ με χιούμορ,μια συμμαθήτρια μου όμως σαν πραγματικό κόσμο!!!
Εκθέτει τον εαυτό της σα να μην υπάρχει αύριο !!! Μαθαίνουμε μέχρι και πότε κάνει εμβόλια το μωρό της !!! Τραγικό λάθος ! Αν θέλαμε να μάθουμε  θα είχαμε ρωτήσει αγαπητή μου!!!
Τα Τσεκ ιν σε κάθε μας βήμα είναι ψύχωση πλέον !!! Πας να πάρεις take away καφέ??? Check in!
Πας να αγοράσεις φόρεμα ??? Check in!!
Πας στην φιλη στο νοσοκομείο που γέννησε ??? CHECK IIIINN !!!!
Την ρωτας αν θέλει οι 2000 φίλοι σου να το ξέρουν ???
Με μέτρο παιδιά!!!
Επίσης  κανέναν δεν ενδιαφέρει ποιος σας έκανε  δώρο το μπρελόκ που έχετε στα κλειδιά σας τα οποια βάζετε έτσι κι αλλιώς στην τσάντα  σας ή στην τσεπούλα σας !!!
Το να μην ξεχωρίζεις τα social media από τη πραγματική ζωή είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο που είμαι σίγουρη πως σύντομα θα ασχοληθεί η ψυχιατρική πάρα πολύ σοβαρά και εκτενέστατα!!!!
Μάνες βάζουν φωτο τα σπυριά των παιδιών τους για να τους πούνε "τι λέτε να ειναι";;
Μάλλον σε κάποιους χρειάζεται το "μάντεψε ποιος/τι,"εξαιρετικό επιτραπέζιο παιχνίδι !!!!
Ξέρετε  πως  πολλά που θέλουν κάποιοι φίλοι σας να περάσουν μέσω Facebook είναι παντελώς μούφα έτσι   Κανενός η ζωή δεν ειναι τέλεια !!!
Ακραίες πολιτικές απόψεις μίσους,απόψεις κατα ομάδων ανθρώπων,φυλές,θρησκείες,και γενικά κατα πολλών,έχουν την δύναμη πλέον να οργανώσουν επιθέσεις κατα των παραπάνω !!!
Εύκολα λοιπόν έχουν όλοι το βήμα να πούνε τα πιστεύω τους χωρίς κανείς να τους σταματήσει!!!! Και καλούμαστε απλά να βάλουμε τον εγκέφαλό μας σε λειτουργία,να φιλτράρουμε και να κρατήσουμε οτι πρέπει σύμφωνα με την δική μας στάση ζωης !!!
Το χειρότερο όλων είναι πως οι νέες γενιές έχουν μάθει να κάνουν κάποια σημαντικά πράγματα μονο μέσω του Facebook,twitter   Κτλ!! Όπως το φλέρτ,την μουσική,τις εικόνες,τις περιπέτειες ..... Αμφιβάλω αν στο μέλλον αυτό δε θα τους καταστρέψει εντελώς!!!!
Τι γίνεται όμως με τα καλά του Facebook ;;
Ευτυχώς έχει και πολλά από αυτά . Δίνει την ευκαιρία να γίνουν γνωστοί και άνθρωποι που τα κανάλια δε δίνουν (περίεργο) για δικούς τους λόγους.Ανθρωποι που η φωνή τους έχει αξία και βαρύτητα . Επίσης, ενημέρωση πάλι δωρεάν,αν και μη αντικειμενικότητα έχει μεταφερθεί και στο Ίντερνετ.
Επιχειρήσεις διαφημίζονται  δωρεάν,καλλιτέχνες προμοτάρουν τον εαυτό τους,μαθαίνεις εύκολα για κάποιο παλιό αξιόλογο συγγραφέα αρκεί να έχεις βρει τις  κατάλληλες σελίδες.
Γενικα επικοινωνείς και κάνεις την δουλειά σου πολυ πιο εύκολα! Οι φίλοι σου απο μακριά μαθαίνουν νέα σου χωρίς να σε ψάξουν και να ξοδευτούν.
Τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα  από όσο μοιάζουν....
Μην κανεις λαικ σε σελίδες που βλέπεις πράγματα τα οποια δε σου αρέσουν στην πραγματικότητα,όπως στην TV έχεις την δύναμη του κόκκινου κουμπιού,έτσι κι εδώ έχεις την δύναμη του μπλε σηκωμένου  αντίχειρα !!!
Μην κανεις φίλους ανθρώπους που δεν ξέρεις εφόσον  εκθέτεις οικογενειακά σου θέματα και φωτογραφίες  !!!!
Μην τα βάζεις με βλάκες θα χάσεις λόγω έλλειψη εμπειρίας στην ίδια την βλακεία!!!
(Εκτός κι αν ξέρεις να τους χειριστείς και να γελάσεις)
Τελος μην κρίνεις έναν άνθρωπο από τα social media σε κανέναν τομέα ! Στο σπίτι του φοράει πιτζάμες, παντόφλες και αυτός, και τρώει και φασολάδα !!!!
Έχει αδυναμίες,πάθη και μερικοί και πολλά ψυχολογικά !!!!
J IAKOVIDOU
Share on Google Plus

1 σχόλιο: