20 πράγματα που πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει μέχρι τα 30

Δεν μας αρέσουν οι λίστες που μας θέτουν στόχους που δεν είχαμε. Όταν όμως πρόκειται για την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση, ο δρόμος δεν σταματάει πουθενά
1. Να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι. Με τα καλά του και τα κακά του.
2. Να ξέρεις ποιος είσαι και να μην περιμένεις να αυτοπροσδιοριστείς ανάλογα με την εντύπωση που έχουν οι άλλοι για σένα.
3. Να μάθεις να αγκαλιάζεις την όποια απόρριψη με ευγνωμοσύνη. Κάτι που δεν σε θέλει είναι μια προτροπή για να πας κάπου άλλου που θα είναι καλύτερα.
4. Να σταματήσεις να περιμένεις τις έτοιμες ευκαιρίες, αυτές που προσγειώνονται μαγικά στα πόδια σου. Τις ευκαιρίες τις δημιουργούμε εμείς και είμαστε οι επιλογές μας.
5. Να διαφωνείς, χωρίς να τσακώνεσαι. Δεν χρειάζεται κάθε φορά που δεν έχεις την ίδια άποψη με κάποιον να καταλήγεις ως συμμετέχον σε γατοκαβγά.
6. Να συνειδητοποιήσεις πόσο μικρή είναι ζωή και πόσο σημαντική είναι η κάθε της στιγμή. Τότε θα δεις πως δεν υπάρχει χρόνος για σπατάλες σε ανούσια πράγματα.
7. Από την άλλη να δεις το μεγαλείο της. Μέσα στη ζωή συμβαίνουν υπέροχα πράγματα, πολλά από αυτά βρίσκονται και στη δική σου. Βρες τα και αφιέρωσε τους όλα όσα χρειάζονται από εσένα.
8. Να αντιληφθείς πως όλοι είμαστε διαφορετικοί και προσδιοριζόμαστε από εκατομμύρια πράγματα. Ο συνδυασμός όλων όσων κατέχουμε και κουβαλάμε, είναι αυτός που κάνει τον καθένα από εμάς μοναδικό.
9. Να μην ξεχάσεις ποτέ πως πάντα μέσα σου υπάρχει το παιδί που κουβαλάς. Αυτό το εσωτερικό παιδί πολλές φορές θα σε καθοδηγήσει στη ζωή σου και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για την τροπή που θα πάρουν πολλές καταστάσεις. Μην το μαλώνεις.
10. Να ζήσεις κάπου μακριά από το πατρικό σου σπίτι. Αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν γνώριζες και να ανεξαρτοποιηθείς από πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεχάσεις και ένα τέτοιο σενάριο δεν πρέπει να το αφήσεις να σε τρομάξει και να μην τολμήσεις.
11. Να ταξιδέψεις σε έναν προορισμό που αποτελεί για σένα όνειρο ζωής. Οι εμπειρίες από τα ταξίδια και όλα όσα αυτά περιέχουν είναι κάτι που θυμόμαστε για το υπόλοιπο τη ζωής μας. 
12. Να έχεις πάει σε μια συναυλία του πιο αγαπημένου σου καλλιτέχνη. Επίσης κάτι που θα θυμάσαι για πάντα.
13. Να κάνεις ένα μεγάλο τραπέζι για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ειδικά αν το να βρίσκεστε συχνά πάνω από μεζέδες και φαγητά που ανοίγουν την όρεξη είναι κάτι που δεν συνηθίζετε να κάνετε.
14. Να έχεις βιώσει έστω μια φορά ένα hangover. Γιατί αν δεν το κάνεις, δεν ξέρεις με τι μοιάζει.
15. Να έχεις κάνει κάτι που πιστεύεις ότι θα σε φτάσει στα όρια σου. Κατάδυση ή αλεξίπτωτο πλαγιάς; Η επιλογή είναι δική σου.
16. Να προσφέρεις στον εαυτό σου μια επιπλέον γνώση, είτε αυτή είναι μια νέα ξένη γλώσσα, είτε ένα σεμινάριο πλεξίματος. Βρες αυτό που σου ταιριάζει και μάθε κάτι καινούργιο, σίγουρα στο μέλλον κάπου θα σου χρειαστεί.
17. Να ερωτευτείς σαν να μην υπάρχει αύριο. Ατελείωτα, ανιδιοτελώς, ασυγκράτητα.
18. Να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να ξεσπάσει για κάτι που τον θύμωσε ή τον στεναχώρεσε πολύ. Κανείς δεν πέθανε ποτέ από το πολύ κλάμα, ούτε έγινε πιο φτωχός από την απώλεια ενός πιάτου (ή και δύο).
19. Να έχεις προσφέρει σε κάποιον που έχει ανάγκη, περισσότερη από σένα.
20. Να έχεις κάνει μια ατασθαλία, αγοράζοντας κάτι που σου έχει αρέσει, ακόμη κι αν ξέρεις πως για τον επόμενο μήνα θα τρως μόνο μανταρίνια και φαΐ της μαμάς. Όλοι έχουμε ανάγκη από λίγο οικονομικό παραστράτημα.
21. Να έχεις περάσει μια μέρα χωρίς να κάνεις τίποτα απολύτως, η ταβανοθεραπεία είναι κι αυτό μια μορφή εμπειρίας που έχει κάτι να σου δώσει.
Πηγή marieclaire.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: