Νέα απώλεια σε γαλάζια σημαία για το νομό Λάρισας φέτος το καλοκαίρι – Έχασε τρεις σημαίες σε τέσσερα χρόνια!

Παρά το γεγονός πως οι επενδύσεις στα παράλια του νομού Λάρισας είναι σαφώς περισσότερες τα τελευταία χρόνια, στο θέμα των οργανωμένων και καθαρών παραλιών κάθε χρόνο η κατάσταση χειροτερεύει.
Έτσι, για το 2017 ο νομός Λάρισας θα έχει μόλις τέσσερις γαλάζιες σημαίες, τις τρεις στο δήμο Τεμπών (Νέα Μεσάγγαλα 1, Νέα Μεσάγγαλα 2 και Νέα Μεσάγγαλα 3) και μία στο δήμο Αγιάς (Αγιόκαμπος/Golden Beach), μία λιγότερη σε σχέση με πέρυσι (Στόμιο) και τρεις λιγότερες σε σχέση με το 2014 (Βελίκα/Σπιτάκι και Σωτηρίτσα).
Υπενθυμίζεται πως η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 στις ακτές και στις μαρίνες που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις.
Οι ακτές δεν αρκεί να διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Σε αυτές πρέπει επιπλέον να τηρούνται και άλλα 32 κριτήρια, που αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), το οποίο εδρεύει στη Δανία. Στη Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας (1951), η οποία είναι ο χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» από το 1992.
Πηγή  onlarissa.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: