Η «Καραϊβική» της Ελλάδας. ...

Εξωτικές παραλίες, καταπράσινο τοπίο και υπέροχα νησάκια που μπορείτε να τα προσεγγίσετε με τα πόδια 

Πολλοί τα χαρακτηρίζουν – και όχι τυχαία – ως την «Καραϊβική της Ελλάδας».


Ο λόγος για τα Σύβοτα, ένα κρυμμένο διαμάντι της ηπειρωτικής ακτογραμμής. Ακολουθώντας την Εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, στρίβετε αριστερά στην Πλαταριά και σε 11 χιλιόμετρα αντικρίζετε τον πετρόκτιστο οικισμό όπου το πράσινο συναντά το γαλάζιο του Ιονίου.Τα Σύβοτα αναπτύσσονται γύρω από ένα γραφικό λιμανάκι, µε πλακόστρωτη προκυμαία. Λίγο μετά τον οικισμό αρχίζουν οι εξωτικές εικόνες, με τις «διάσημες» παραλίες της περιοχής και τα γαλαζοπράσινα νερά. 

Οι πιο φημισμένες παραλίες είναι η Μπέλα Βράκα και η Πισίνα. Η πρώτη βρίσκεται στην ουσία επάνω στο μικρό νησάκι που λέγεται Μουρτεμένο, ένα από τα ακατοίκητα αλλά κατάφυτα νησάκια, απέναντι από τον οικισμό. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια, καθώς το νερό φτάνει περίπου μέχρι τα γόνατο. 

Η Πισίνα βρίσκεται στο νησί Μαύρο Όρος και θα την προσεγγίσετε µε το µικρό σκάφος που κάνει τη διαδρομή από το λιµάνι των Συβότων. Θεωρείται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος και μάλλον δικαιολογημένα, καθώς τα χρώµατα και η διαφάνεια του νερού σε συνδυασμό με την χρυσή αμμουδιά συνθέτουν ένα εξωτικό τοπίο.

Τα Σύβοτα έχουν επίσης πολλούς «µυστικούς» κολπίσκους, αµµουδιές, σπηλιές, τις οποίες καλείται ο επισκέπτης να ανακαλύψει.
 Με ένα καϊκάκι που ξεκινάει για σύντομες διαδρομές από το λιμάνι προς τα νησιά, μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις ομορφιές .
Οι κοσμοπολίτικες αμμουδιές της Μικρής και της Μεγάλης Άμμου, με τα πεύκα τους να φτάνουν σχεδόν στο κύμα, το εξωτικό Μέγα Ντράφι με τα σμαραγδένια του νερά, η Ζάβια με την εξωτική απόχρωση στα νερά και τον ελαιώνα στο πίσω μέρος της και η οικογενειακή Ζέρη με τις νεροτσουλήθρες της είναι μερικές από αυτές.

Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι η παραλία της Αγίας Παρασκευής, με το καταπράσινο νησάκι που «κλείνει» τον κολπίσκο της, ενώ φημίζεται για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Ένα από τα μέρη, που πρέπει έστω μια φορά στη ζωή σας, να δείτε με τα δικά σας μάτια… 
Πηγή dinfo.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια: