Συνταγή για γιαουρτογλυκό με βερίκοκα

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5):
Υλικά

Για 2-4 άτομα
825 γραμμάρια βερίκοκα
200 γραμμάρια ζάχαρη
260 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χωρίζετε τα βερίκοκα σε δύο ξεχωριστά μπολ. Στο πρώτο μπολ καθαρίζετε τα βερίκοκα και τα κόβετε στη μέση, τα υπόλοιπα τα πολτοποιήστε στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα από τα βερίκοκα σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία με 200 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει το μείγμα.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη, μέλι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Τοποθετήστε τα βερίκοκα σε γυάλινα μπολ, απλώστε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα βερίκοκα και τέλος γαρνίρετε με τη σως βερίκοκου. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.
 news.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: