Αν έχεις καλό γείτονα,τι να τον κάνεις τον συγγενή.

Η καλη ή κακή γειτονία στην ελληνική κοινωνία είναι ένα θέμα που γίνεται συχνά το επίκεντρο στις παρέες με τους φίλους μας ή τους  συγγενείς μας.
Ο καλός γείτονας μπορεί όντως  να είναι πιο χρήσιμος κι από έναν φίλο ή εάν συγγενή.
Μιάς  και δεν συμβαίνει να ζούμε κοντά με τους ανθρώπους που θέλουμε.
Θα σου χτυπήσει την πόρτα όταν θα είσαι άρρωστος,να σε ρωτήσει αν θέλεις να σου φέρει κατι. (Υπέροχο πράγμα ... γιατί ναι ο κόσμος  αρρωσταίνει)
Θα σου φτιάξει καφέ για να κάνεις ένα τσιγάρο γυρνώντας από τη δουλειά,και να του πεις τα νέα σου.(νέα που δεν θα μάθει  κανείς άλλος  ποτέ)
Δε θα είναι αδιάκριτος, να σε παρακολουθεί πότε γυρίζεις τα βράδια ..  πίσω από κουρτίνες,φυτά,μισόκλειστες πόρτες,και με την δικαιολογία οτι πότιζε στις 3 το βράδυ.
Δε θα σε κρίνει για τις επιλογές σου γιατί δεν τον αφορούν !
Δε θα σου χτυπήσει ποτέ μεσημέρι  και μετά τις 9:10 γιατί είναι αργά....εκτός κι αν είναι όντως ανάγκη!!!
Κι όταν σου τελειώσει η ζάχαρη αυτός θα έχει πάντα ! Ναι,ναι, όλοι χρειάζονται έναν γείτονα που έχει πάντα οτι λείπει σε σένα.(υπάρχουν και πιο οργανωτικοί άνθρωποι από σένα κτλ....ξέρεις)
Γενικά οι  γείτονες αυτοί αγαπιούνται εύκολα και τους παινεύεις  παντού σαν να είναι παιδιά σου ένα πράμα !!!
Οι κακοί γείτονες όμως δεν υποφέρονται παιδιά !!!!!!
Θα σε παραμονεύουν πάντα με αδιάκριτες ερωτήσεις ! Ακόμα και τύπου ...
-Ααα πήρες αλεύρι  πίτα θα φτιάξεις ή κέικ
-Όχι,για να τηγανίσω ψάρια το πήρα κυρία Μαρίκα μου...
-Εεε που να προλάβεις κορίτσι μου εσύ με τόσα τρεχάματα, τόσες φίλες ...τόσες εξόδους ...
Και κάπου εκεί χάνεις κι εσύ την ευγένεια σου και φεύγεις αφήνοντας την να μιλάει ... μόνη της
μπα με όλη τη γειτονιά,γιατί μετά θα πιάσει με άλλον κουβέντα και πάει λέγοντας ...
Και αφού σε κατασκοπεύσει και σου πετάξει κάτι ερωτήσεις-μπηχτές τόσο μεγάλες όσο η Χιροσίμα,θα πει σε όλους στην γειτονιά οτι έχει δει ... πίσω από τις κουρτίνες,φυτά κτλ κτλ ...
Ένα ακόμα υπέροχο χαρακτηριστικό του κακού γείτονα είναι το θέμα "ΠΑΡΚΙΓΚ"
Αν ζεις σε πολυκατοικία είσαι τυχερός ! Αν ζεις σε μονοκατοικία και έχεις πάρκινγκ μέσα στην αυλή σου; πάλι τυχερός είσαι !!
Όλη η γειτονιά γεμάτη αμάξια εκείνη είναι η μόνη  που δε θέλει  κανείς  να παρκάρει μπροστά στο σπίτι της ... το γωνιακό ... που χωράνε  5-6 αμάξια  .... ενώ το βλέπεις μπροστά σου το μέρος να παρκάρεις,κάτι σε κρατάει ... γιατί ξέρεις ... και λες ...Ε οχι θα το παρκάρω δεν ψάχνω αλλού!!! Την άλλη  μέρα  το αμάξι είναι γεμάτο  λάσπες ή γεμάτο σημάδια από νερό,γιατί πότισε και πετάχτηκαν ... δε έφταιξε ... στην χειρότερη ... και την καλύτερη ;;
Σε περιμένει η κυρία "Μαρίκα" για να στα ψάλλει ... στις 7-7:30 ... κάπου εκει σκέφτεσαι να το πουλήσεις το ΡΗΜΑΔΙ !!! Αν παλι νοικιάζεις  ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ απλά !!!
(Αφιέρωσα μεγάλο κομμάτι γιατί έχω καημό ναι!!!)
Και ο γείτονας "θέλω ησυχία όλη τη μέρα"
Τι να το κάνω το παιδί κύριε Τάκη μου  παιδί είναι θα παίξει, θα φωνάξει,θα θέλει να φάει δεύτερη σοκολάτα θα αρχίσω εγώ να φωνάζω .. παιδί είναι και θα ακουστεί να το σκοτώσω  ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ! Σου απαντάει ... και μένεις εσύ να αναρωτιέσαι .... τι να αναρωτηθείς ομως ;; δε ξέρεις !!!!
Το χείριστο ομως χαρακτηριστικό κακού γείτονα δεν είναι κανένα από τα παραπάνω ...
Το χειρότερο όλων είναι ο γείτονας "συμπερασματακιας" .... άντρας συνήθως .. (χιχιχιχι)
Θα βγάλει συμπεράσματα για σένα  και την ζωή σου,από το τι ώρα γυρνάς όταν βγαίνεις τα βράδια, γυρνάς αργά   στα μπουζούκια  ήσουν,εντωμεταξύ ...Εσύ μπορεί και να είχες πάει νοσοκομείο για την άρρωστη μάνα σου !!
Απο τι αμάξι οδηγείς ... Έχεις πολλά λεφτά   αν ας πούμε οδηγείς ένα αμάξι μεσαίας κατηγορίας επειδή είναι καινούριο κι όχι μεταχειρισμένο !!!!
Από το πότε γυρνάει στο σπίτι ο σύζυγος. Έτσι και κάνει δυο δουλειές  ΧΑ !! ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ !!! Σε έχει όλη μέρα παρατημένη και εσύ; είσαι θύμα και ηλίθια !!! (Τι οχι ;;)
Να μην τα πολυλογώ,είναι ο τύπος που φοβάσαι  πως θα κάνει  ένα παζλ για σένα χωρίς εσένα φυσικά !! (Παπακωνσταντίνου,θεος με στίχους διαχρονικούς,τον αγαπώ)
Θα το δείξει και σε όλους το παζλ να ξέρεις !!! Κι αν είσαι ελεύθερος  τα χειρότερα  θα πει στην γειτόνισσα που σε γλυκοκοιτάζει στο λεω !!!
Τον αποφεύγεις όπως τον διάολο,του λες καλημέρα μόνο αν πέσεις μούρη με μούρη και βλαστημάς την ώρα και τη στιγμη που έχεις σπίτι απέναντι του,αν είναι ηλικιωμένος είσαι τυχερός,αν παλι είναι στην ηλικία σου σε λυπάμαι.
Αν πάλι είναι μόνο ένας στη γειτονιά,πίστεψε με είσαι ασφαλής,από τρείς και παραπάνω έχεις πρόβλημα.
Προσοχή,μην κάνεις το λάθος  και μαλώσεις με τον καλό γείτονα για κάτι μικρό και ασήμαντο !
Σκέψου πως χωρίς καμία υποχρέωση σε βοηθάει οταν μπορεί,ενδιαφέρεστε ο ένας για τον άλλον πάλι χωρίς υποχρέωση,και δεν σε συμφέρει να ξεμείνεις με τον κακό .... κάποτε σε όλους τελειώνει η ζάχαρη παιδια !!!! Για 5-6 κουταλάκια τώρα να περάσεις ανάκριση 3ου βαθμού  ΔΕ ΛΕΕΙ !!!
Όλα αυτά τα κακά βέβαια μπορείς να τα αγνοείς,και να ευχαριστείς που έχεις και καλούς γείτονες.
Υ.Γ. Αφήστε τον κόσμο  να παρκάρει στο σπίτι σας μπροστά.... ο κόσμος δεν έχει χρόνο πλέον ... και τα ψώνια από το σούπερ είναι   πολλά για να τα κουβαλάς δυο τετράγωνα ... μάνες είμαστε ... Λυπηθείτε μας !!!!
J.IAKOVIDOU
Share on Google Plus

0 σχόλια: