Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Η διαδρομή μου έγινε με φόντο μια κατάσταση μεταλλασσόμενη»

Άλλος ένας δίσκος, άλλη μία μουσική κατάθεση από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ποια ήταν η βασική ανάγκη που τον ώθησε να επιλέξει τα συγκεκριμένα τραγούδια;
«Η νέα δισκογραφική δουλειά μου είναι ένα ρεζουμέ συναισθηματικό και σκεπτικό και μουσικό από την τελευταία δεκαετία της διαδρομής μου. Νιώθω ότι μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος στη διάρκεια του οποίου έγιναν αρκετά σημαντικά πράγματα, συνεργασίες πολλές, σημαντικές συναυλίες, ουσιαστικοί δίσκοι» τόνισε στο Έθνος της Κυριακής.
-Κάθε φορά που κλείνει ένας καλλιτεχνικός κύκλος για σας, νιώθετε την ανάγκη να αποτυπώσετε με κάποιον τρόπο τα σημάδια που σας άφησε;
«Εξαρτάται από τα γεγονότα που έχουν συμβεί τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μουσική μου πορεία συνδυάστηκε με μεγάλες αλλαγές στη ζωή τη δική μου και όλων των Ελλήνων. Η διαδρομή μου λοιπόν έγινε με φόντο μια κατάσταση μεταλλασσόμενη, που βαίνει όλο προς το χειρότερο. Γι' αυτό και ο νέος δίσκος έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αλλαξαν πολλά».
-Εσείς πώς έχετε βιώσει τις δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια;
«Προσπαθούμε όλοι μας να γκαζώνουμε περισσότερο για να μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Είναι πραγματικά πολύ κουραστικό για όλους μας να βρισκόμαστε επί χρόνια μέσα σε λαίλαπα η οποία δεν λέει να κοπάσει. Νιώθω τυχερός που έχω ακόμη τη δύναμη και τα καταφέρνω και έχω το βήμα να εκφράζω αυτά που αισθάνομαι. Παρ' όλα αυτά δεν παύω να ανησυχώ και να νιώθω ανασφάλεια. Ανησυχώ κυρίως για ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά. Ως πατέρας κι εγώ σκέφτομαι πώς θα εξελιχθεί το μέλλον της κόρης μου, αν θα καταφέρει να ζήσει εδώ στη χώρα της ή αν αναγκαστεί να φύγει στο εξωτερικό. Η Ελλάδα χάνει τα παιδιά της κι αυτό με ενοχλεί πολύ.»
Πηγή gossip.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: