«Άθληση... στάση ζωής για όλους»!

Με φόντο το ηλιόλουστο αρχαίο θέατρο της Λάρισας και με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ο 8ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στη Λάρισα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1000 για τα 10 χλμ, ενώ 400 παιδιά έλαβαν μέρος στον αγώνα 1000 μέτρων.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε στο Αρχαίο Θέατρο σε μία μεγάλη διαδρομή που συνδέει τα ιστορικά μνημεία με τον ποταμό Πηνειό. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Δείτε το video από το ONLarissa:
ONLARISSA.GR - 8ος Ιπποκράτειος αγώνας δρόμου
https://youtu.be/09VhzBXccdA
Το rockngoal.com.gr, βρέθηκε στον 8ο Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου, με την Άννα Καραμανλή να κάνει μία «μικρή», αλλά σημαντική δήλωση στον Κυριάκο Αποστόλου: «Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες σας. Είναι μία σπουδαία ημέρα για την Λάρισα. Ημέρα γιορτής με έναν θεσμό που γίνεται για αρκετά χρόνια στη πόλη. Η άθληση για όλους είναι σημαντική, και εμείς μέσα από το πρόγραμμα μας, και τις δράσεις μας, θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην άθληση όλων των ανθρώπων, σε όλες τις ηλικίες.
Αρκετές συμμετοχές για ακόμη μία χρονιά. Αυτή η απήχηση έχει να κάνει με την εκτόνωση του καθένα, ή έχει εισχωρήσει στην καθημερινότητα του Έλληνα η άθληση; «Είναι μία διέξοδος, αλλά η άθληση πρέπει να γίνει στάση ζωής για όλους μας. Πρέπει στον αθλητισμό να μπαίνουμε από παιδιά, γιατί η Ελλάδα κατέχει μία θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην παιδική παχυσαρκία. Ο δρόμος είναι ένας. Περισσότερες ώρες στον αθλητισμό, με περισσότερες ώρες φυσικής αγωγής έτσι ώστε να περάσει μέσα στο παιδί, η αγάπη για την άθληση».
Αξίζει να σημειωθεί, πως η κ. Καραμανλή μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Χρήστο Καπετάνο, βρέθηκαν στην εκκίνηση, ενώ «δίπλα» τους έδωσαν το παρών, η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2004, Φανή Χαλκιά, αλλά φυσικά και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.
Η κ. Καραμανλή περπάτησε και σε άλλα μέρη της Θεσσαλίας, μέσα στην τριήμερη περιοδεία της. Πέρασε από τα Φάρσαλα, από το πανέμορφο όπως χαρακτήρισε Ναρθάκι, από το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας που έχει μία θλιβερή εικόνα, ενώ είχε συνάντηση με το ΕΑΚΛ, και το Σάββατο (6/5) παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τελικό Champions League κωφών στο AEL FC ARENA, το οποίο και" σήκωσε "ο ΠΟΚ
Πηγή rockngoal.com.gr,
Share on Google Plus

0 σχόλια: