6 υπέροχες φράσεις να πεις στο/στη σύντροφό σου, που είναι πιο σημαντικές από το «Σ' αγαπώ»!

«Σε αγαπώ»

Γιατί αυτές οι δύο λέξεις να είναι τόσο δύσκολο να ακουστούν από τον καθένα; Μήπως επειδή η σημασία τους είναι τόσο μεγάλη που όσο πιο συχνά τις λέει κανείς, χάνεται η αξία τους ή μήπως επειδή τρομάζουν εξίσου εκείνον που παίρνει το θάρρος να τις πει αλλά κι εκείνον που τις δέχεται; Όπως κι αν έχει, στον οποιονδήποτε αρέσει να αγαπά και να τον αγαπούν είτε αυτή η αγάπη εκφράζεται με λόγια είτε με πράξεις.
Αν δυσκολεύεσαι να πεις το βαρύγδουπο «σ' αγαπώ», οι παρακάτω φράσεις θα σε διευκολύνουν γιατί είναι εξίσου όμορφες και σημαντικές με αυτό:
#1 «Στείλε μου όταν φτάσεις σπίτι»

Προσωπικά λατρεύω αυτή τη φράση. Είναι το υπέρτατο στάδιο προστασίας, ενδιαφέροντος, ανησυχίας κι αγάπης απέναντι στο/στη σύντροφό σου. Ειδικά στο πρώιμο στάδιο μίας σχέσης, όταν βγαίνετε ακόμη ραντεβού, λατρεύεις να την ακούς, διότι ξέρεις ότι είναι πολύ καλός οιωνός για τη σχέση.
#2 «Σου έχω εμπιστοσύνη»

Όταν διαβεβαιώνεις κάποιον ότι τον εμπιστεύεσαι, του υπενθυμίζεις αυτόματα ότι δεν πρέπει να ντρέπεται ή να ανησυχεί για οτιδήποτε κι αν κάνει, διότι ξέρει ότι δεν θα κριθεί άσχημα από εσένα. Δε θα χρειάζεται να ανησυχείς κάθε τρεις και λίγο για το πού βρίσκεται, με ποιον μιλάει κλπ, εφόσον του/της έχεις απόλυτη και τυφλή εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι το βασικό θεμέλιο για μία υγιή σχέση.
#3 «Πιστεύω σε σένα»

Και ποιος δεν αναζητά στήριξη για τα όνειρα και τις προσδοκίες του; Δεν αρκεί μονάχα να ονειρεύεται και να κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια κανείς, αλλά να υπάρχουν άνθρωποι γύρω του να τον στηρίζουν και να του λένε πως καθετί είναι επιτεύξιμο. Να είσαι ο μεγαλύτερος φαν του/της συντρόφου σου!
#4 «Σε συγχωρώ»

Όλοι κάνουμε λάθη. Μερικά λάθη είναι πιο εύκολο να συγχωρεθούν από κάποια άλλα, αρκεί φυσικά να έχει μάθει κανείς πρώτα να συγχωρεί. Η ζωή είναι μικρή για να την περνά κανείς με αρνητική διάθεση κι ενέργεια. Το να συγχωρεί κανείς το παρελθόν και να βλέπει ανοιχτόμυαλα το μέλλον μπορεί να κάνει τη σχέση να διαρκέσει και να γίνει πιο δυνατή από ποτέ.
#5 «Να προσέχεις»

Προσιδιάζει λίγο με το «στείλε μου όταν φτάσεις σπίτι» και είναι απλά υπέροχο. Η παράκληση που σου κάνει κάποιος/α να είσαι προσεκτικός με τον εαυτό σου, να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και γενικότερα να σε φροντίζεις όσο δεν είναι εκείνος/η τριγύρω, είναι όμορφο να το βιώνει κανείς.
#6 «Σε εκτιμώ»

Ο σεβασμός κι η εκτίμηση είναι δύο από τα πιο όμορφα συναισθήματα στον κόσμο. Η λατρεία που λαμβάνει κανείς από το σύντροφο ή τα πιο κοντινά του πρόσωπα για τον χαρακτήρα και τα επιτεύγματά του είναι ανεκτίμητα. Κρατήσου καλά από εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν σημασία στα μικρά κι ασήμαντα και ξέρουν να εκτιμούν και να σέβονται δίχως ανταλλάγματα.
Να πιστεύεις στην αγάπη. Έχουν κι αυτές οι δύο λέξεις τη δύναμή τους. Δεν είναι πάντα αρκετό βέβαια ένα «σ' αγαπώ» αλλά πολλές φορές είναι αυτό που σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Κι αυτό από μόνο του μας κάνει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει εξέλιξη και καλοσύνη στον έξω κόσμο.


neopolis.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: