Οι νόμοι της Κουμπαριάς που κάθε άντρας οφείλει να σέβεται

Όταν σου φωνάζουν «Άξιος!» δεν είναι για το κορίτσι που βγήκες εχθές.

Ήρθε η ώρα του καλύτερου κολλητού. Του άντρα που ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους στην παρέα. Του πιο υπεύθυνου. Του πιο σωστού. Του wingman. Του ανθρώπου που έρχεται να σώσει τον κολλητό του από τον πονοκέφαλο των ετοιμασιών του γάμου: του κουμπάρου.

Θέλει κότσια να είσαι κουμπάρος, αλλά κυρίως θέλει πρόγραμμα. Για να σε διάλεξε ο γαμπρός, σημαίνει ότι σε ξεχώρισε. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως δεν πρέπει να τον απογοητεύσεις. Αν αυτό το καλοκαίρι ήρθε η ώρα σου να κρατήσεις τις βέρες και έχεις ήδη αγχωθει, σου παρουσιάζουμε τους ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΣ που θα σε κάνουν λίγο καλύτερο κουμπάρο.

Άντε ρε, να τον χαίρεστε.Κουμπάρος σημαίνει ευθύνες. Οπότε φτιάξε πλάνο με όλα όσα έχεις να κάνεις.

Φρόντισε κάθε μήνα να αφήνεις και κάτι στην άκρη. Για να μην φτάσεις στο σημείο να ζητάς δανεικά για τον γάμο του κολλητού σου.

Δεν κλείνεις τίποτα πριν σου δώσει το ΟΚ ο γαμπρός. Ακόμη και αν έχεις την καλύτερη ιδέα.Ο γάμος έχει περισσότερη χαρτούρα απ’ όση φαντάζεσαι και ο σωστός κουμπάρος είναι εκείνος που θα τρέξει γι’ αυτή. Εκτός από τα πιστοποιητικά γέννησης των μελλόνυμφων, θα χρειαστείς τα πιστοποιητικά αγαμίας τους (τα δίνει η ενορία), ένα παράβολο χαρτοσήμου από την εφορία, τις ταυτότητες τους, δύο μάρτυρες (ο ένας είσαι εσύ) και μία δήλωση του νόμου 105 που θα αναγράφεται ότι το ζευγάρι είναι άγαμο και δεν υπάρχει συγγένεια.

Νόμιζες ότι η αναγγελία γάμου σε εφημερίδα είναι για τη μόστρα; Μάθε πως είναι ένα από τα αποδεικτικά που χρειάζεται η εκκλησία ώστε να ετοιμάσει τα χαρτιά. Θα τα πας μαζί με τα παραπάνω στον εφημέριο – ιερέα.

Τα προσκλητήρια είναι αρμοδιότητα σου, αλλά για να μην δεις τη νύφη να κλαίει καλύτερα να συζητήσεις τις επιλογές σου μαζί της.Στέφανα, λαμπάδες, δαχτυλίδι, συμφωνητικό γάμου. Όλα αυτά χρειάζονται εσένα.

Ο κουμπάρος αναλαμβάνει το μπάτσελορ πάρτι. Συζήτησε το με την παρέα και, αν έχετε σκοπό να κάνετε κάτι κραυγαλέο, μην διστάσεις να ζητήσεις την συνδρομή όλων. Ο γαμπρός δεν πρέπει να πληρώσει πενηνταράκι.Ρε το κοστούμι του γαμπρού το πήρες από το καθαριστήριο; ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΨΑΡΑΚΑ.

Αμάξι θέλει το κορίτσι; Γρήγορα να νοικιάσεις. Και προσοχή, μην το δώσετε σε άμπαλο οδηγό.

Πριν φτιάξεις την λίστα με τα ονόματα των τραπεζιών στη δεξίωση, συμβουλέψου το ζευγάρι. Είναι κρίμα να παίξει φάπες ο ένας Παναθηναϊκός θείος με τον άλλο Ολυμπιακό θείο.

Πρώτα ξυρίζουμε τον κουμπάρο και μετά ξεκινάμε τα ποτάκια σπίτι του με τους υπόλοιπους.


Στο ντύσιμο, αναλαμβάνεις τις λεπτομέρειες. Να ξέρεις πώς να του δέσεις την γραβάτα, να του φτιάξεις την ποσέτ για το πέτο και να σφίξεις, αν και εφόσον φοράει, το γιλέκο του.

Παρεμπιπτόντως, μην ντυθείς πιο φανταχτερά από τον γαμπρό. Είσαι το δεξί του χέρι, όχι ο πρωταγωνιστής.

Στο γάμο δεν χαζογελάς και δεν ασχολείσαι με το κινητό σου. Είσαι φάτσα πρώτη μούρη ρε.Τα στέφανα πάνε σταυρωτά. Δεν θα τα βάλεις σαν μεθυσμένος.

Το «ΩΧ ΞΕΧΑΣΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ» είναι μία φράση που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που πιστεύεις. Προσοχή λοιπόν.

Περιττό να πούμε ότι δεν χουφτώνεις την κουμπάρα στο «Ησαΐα χόρευε» έτσι;

Τον φωτογράφο να μην ξεχάσεις. Και αν σου περισσεύουν, φρόντισε και για βιντεά.


Στο τέλος του μυστηρίου μην ζητάς τηλέφωνα από κοπελίτσες. Να σταθείς δίπλα στην οικογένεια για τις χαιρετούρες.

Ξέχνα τις γριές που θα γκρινιάζουν. Τα ρύζια πρέπει να τα μοιράζουν ωραία κορίτσια.

Όταν σου λένε «άξιος κουμπάρε» δεν εννοούν το γκομενάκι που έριξες χθες.Στη δεξίωση, κάθεσαι στο τραπέζι της οικογένειας.

Είσαι ο μοναδικός τύπος που πρέπει να φροντίσει να ΜΗΝ γίνει λιώμα από το ποτό.

Αν θες να ευχηθείς στο ζευγάρι να είσαι λακωνικός και ευγενικός. Χωρίς παρατράγουδα.Αν είσαι ευσυγκίνητος πήγαινε κλάψε στο μπάνιο. Ρεζίλη.

Κεφάλαιο μουσική: παίζεις mainstream κομμάτια αλλά και παραδοσιακά με βάση την καταγωγή του ζευγαριού. Για παράδειγμα αν το κορίτσι είναι από την Άρτα δεν θα παίξεις νησιώτικα.

Δώσε ένα tip στα γκαρσόνια ρε τσίπη.

Σαμπάνια μόνο στην αρχή της δεξίωσης. Μετά η φάση ξεφεύγει.

Προσοχή στην τούρτα, μην και δεν φτάσουν τα κομμάτια.

Mεταξύ μας τώρα, αν καταφέρεις και ρίξεις την κουμπάρα θα είσαι άρχοντας.


Πας για ύπνο τελευταίος. Γιατί όταν το ζευγάρι αποσυρθεί, κάποιος πρέπει να ξεπροβοδίσει τους καλεσμένους.

Έφυγαν; Κάνε ένα τσιγάρο να χαλαρώσεις. Τα πήγες περίφημα.
Πηγή ratpack.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: