Πατέρας ο μεγαλύτερος ήρωας της ζωης μας!!!!

Ημέρα αφιερωμένη στους μπαμπάδες,δε θα μπορούσα να παραλείψω ένα εξαιρετικό αφιέρωμα.
Υπάρχουν πολλών ειδών μπαμπάδες, εγώ είχα τον καλύτερο, αλλά σίγουρα υπήρχαν πάρα πολλοί σαν τον δικό μου ήρωα.


Ένας πατέρας που δούλευε αδιάκοπα και αδιαμαρτύρητα,μας χαμογελούσε πάντα μπαίνοντας στο σπίτι όση κουράση και νεύρα και αν κουβαλούσε.
Η δουλεία του ήταν τέτοια που είχε να κάνει όλη μέρα με κόσμο ,και κόσμο που έπινε αλκοόλ,με κόσμο που περνούσε την πόρτα του μαγαζιού του για να διασκεδάσει και να χαλαρώσει μετά την δουλειά.
Αυτό τον έκανε εξαιρετικά ξεχωριστό,μιας και είχε πάντα να διηγείται μια ιστορία.
Αστεία,θλιβερή,δραματική.... τον έκανε να έχει μεγάλη εμπειρία στους ανθρώπους και στην ζωή γενικα.Είχε πολλούς φίλους που τον αγαπούσαν,και όλοι μπορούσαν να τον πούνε πως τον αγαπουσανε.
Όταν μίλαγε για την ζωή νόμιζα πως ακούω κάποιον  σοφό, που  αυτά που λέει τα έχει σιγουρέψει τόσο μέσα του που ήμουν υποχρεωμένη να τα ακολουθήσω.
Ήταν τόσο ανοιχτόμυαλος, παρόλο τα 42 χρόνια που μας χώριζαν,που τώρα πια μπορώ να πω με βεβαιότητα πως λόγω αυτού έκανε τόσο καλή δουλειά μαζί μας.
Είχε την ρουτίνα του ως άνθρωπος και ως πατέρας.
Τα καλοκαίρια,η έξοδος του Σαββάτου ηταν κατι που δεν παρέλειπε σχεδόν για κανέναν λόγο. Οι Κυριακάτικες βόλτες σε κάποιο μέρος έξω "για να γεμίσουμε οξυγόνο τα πνευμόνια του" όπως έλεγε ήταν μια διασκέδαση γι'αυτόν τόσο μεγάλη,που ακόμα θυμάμαι τα χαμογελαστά του μάτια να με κοιτάνε.
Δεν τον άκουγα πότε να φωνάζει και να μαλώνει στο σπίτι μας.
Είχε πάντα τον τρόπο να ηρεμεί τα πράγματα και να μας δίνει το σωστό μάθημα χωρίς να μας "πονέσει".
Ήταν αυστηρός σε οτι είχε να κάνει με την ηθική και την τιμιότητα,και τον ευχαριστώ πολύ γι'αυτό.
Δεν χρειαζόταν κανέναν έπαινο για να είναι περίφανος για μας. Δε χρειαζόταν τίποτα γενικά πέρα από μας ευτυχισμένους για είναι κι αυτός ευτυχισμένος.
Πέρασε δύσκολα,μα μιλούσε τόσο όμορφα γι'αυτες τις  δυσκολίες.... ακριβώς όπως κάνουν οι ήρωες!!!!
Σεβόταν τόσο την οικογένεια και τους γύρω του που δεν αδίκησε ποτέ κανέναν,κι αν ποτέ το έκανε ήταν καταλάθος,ζητούσε όμως τόσο εύκολα συγγνώμη που μόνο ευχαριστώ μπορούσες να του πεις.
Ένας πατέρας που μόνο καλά έχουμε να θυμόμαστε.
Ένας ήρωας που δε ξεχαστεί ποτέ γιατί όλα όσα έκανε και είπε ήταν σωστά!!!


Ήρωας είναι ο πατέρας  αυτός που το βράδυ θα σε φιλήσει ενώ κοιμάσαι,για να σιγουρέψει μέσα του πως έδειξε την αγάπη του ακόμα κι αν δεν εσύ δεν νιώσεις το φιλί.
Ήρωας είναι ο πατέρας που αφήνει άδεια   θέση στο τραπέζι τα μεσημέρια γιατί λείπει στη δουλειά.
Είναι όμως και η παρουσία που κάνει τις Κυριακές να είναι Κυριακές !!!
Ήρωας είναι ο πατέρας αυτός που θα σου μάθει να πίνεις ο ίδιος ώστε να μην μάθεις να πίνεις με τον λάθος τρόπο!!!
Ήρωας πατέρας είναι αυτός  που θα θυσιάσει πολλά από τον εαυτό του για να μην λείψει στα παιδιά του.
Ήρωας πατέρας είναι αυτός που θα μάθει στον γιό του να σέβεται τις γυναίκες και να μαλώνει με τους άντρες  μόνο όταν αυτοί αδικούν τους πιο αδύνατους!!!Όλα όσα κάνουν οι μπαμπάδες είναι ίσως μικρά στα μάτια μας, είναι όμως τόσο σημαντικά !!!!
Ένας πατέρας  έχει την μορφή του ήρωα εμφανίζεται πάντα την κατάλληλη στιγμή για να σώσει την κατάσταση σαν άλλος Ηρακλής ... μεταφορικά και κυριολεκτικά !!!!

Αν μου ζητήσουν να περιγράψω έναν ονειρικό  πατέρα του αύριο αυτός θα ήταν όπως ο πατέρας του χθες με την εξέλιξη του σήμερα,γιατι εξελίχθηκαν σιγουρα προς το καλύτερο. Εκτιμήστε το !!!!
JIakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: