Ο ρατσισμός του όμορφου....

"Μάθαμε να ζηλεύουμε και ξεχάσαμε να θαυμάζουμε"Υπάρχουν άνθρωποι που είναι όμορφοι,εξωτερικά αλλά εξίσου όμορφοι είναι και εσωτερικά.
Είναι κάποιοι ανθρώποι που ναι, έχουν όλο το πακέτο.
Όμορφοι,καλλιεργημένοι,ευγενικές ψυχές,φιλάνθρωποι,πετυχημένοι στο επάγγελμα τους.
Αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, πρέπει να τους θαυμάζουμε.... όμως όχι,στην εποχή που πρότυπα είναι κάποιοι "τελευταίοι" χωρίς προσωπικότητα,χαρακτήρα και φιλοσοφία ζωής και κάνουν το μπαμ για ένα φεγγάρι και γίνονται διάσημοι,αυτούς τους όμορφους ανθρώπους τους ζηλεύουμε και ψάχνουμε να τους βρούμε ψεγάδια.Ξέρεις έναν πετυχημένο γιατρό,όμορφο και ευγενικό.
Όλοι θα ψάξουν να βρούνε το "κατι" που έχει και είναι κακό!!!
"Ίσως παίρνει  φακελάκια"... "ίσως απατά την γυναίκα του, γιατί τον είδανε σε ένα καφέ με μια άλλη γυναίκα"
Ίσως πάλι κάπου να υπάρχει κάποιος ασθενής που έχει κακή εμπειρία!!!
Κι όμως αυτός ο άνθρωπος τα έχει όλα,κι αν έχει κάποιο  ελάττωμα, ίσως είναι κάτι πολύ ασήμαντο, γιατί φυσικά όλοι έχουμε, αλλά δεν είναι πάντα ελαττώματα που ενοχλούν τους γύρω μας, αλλά ελαττώματα που επιβαρύνουν τον ίδιο μας τον εαυτό και μόνο !!!!
Είναι άνθρωπος όμορφος που έχει να σου προσφέρει κάτι καλό,αν είσαι θετικός θα το δεις,αν όχι θα είσαι μάλλον κομπλεξικός (σορυ)!!!!
Μην ψάχνεις να βρείς ελαττώματα στους ανθρώπους που είναι "όμορφοι" ίσως είναι όντως αλήθεια !!!!


Όπως  κι εκείνη η πετυχημένη δικηγόρος,η πολυ όμορφη που έχει κάνει  έναν  επιτυχημένο γάμο .... "από συμφέρον"...... και που αγόρασε ένα ακριβό αμάξι ... "που ποιός  ξέρει από ποια δίκη τα πήρε χοντρά και κατάφερε  να το αγοράσει" .... γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι πραγματικότητα το να είναι όντως  καλή στη δουλειά της.
Και φυσικά έχει εξωσυζυγική σχέση ο άντρας  της εφόσον εκείνη γυρίζει αργά ... και καλά της κάνει!!!
Είναι η γυναίκα που σε οποιοδήποτε παιδικό πάρτυ πάει,θα δεχθεί από τις άλλες  μαμάδες τον ρατσισμό της "όμορφης" γιατί,κάποιο ψεγάδι έχει που δε φαίνεται και το παίζει  τέλεια.
Γιάτι  φοράει εκείνα τα κομψά ρούχα και τα φοράει για να δείξει πως είναι ανώτερη ...Ε και πλουσιότερη.... ίσως τελικά και να είναι  αυτό που φαίνεται !!! Μια όμορφη,πετυχημένη γυναίκα,με κομψά ρούχα. Δεχτείτε το. Κάποιοι άνθρωποι "το 'χουν" τελος !!!
Θαυμάστε τους το αξίζουν,μην τους ζηλεύετε και απομακρύνεστε,σίγουρα έχετε κάτι να πάρετε....Είμαι σχεδόν σίγουρη πως όλος αυτός ο ρατσισμός γίνεται πολλες φορές άθελα μας, όμως αυτό συμβαίνει γιατί χάσαμε πολύ απο τη θετικότητά μας.
Αποκτήσαμε πολύ καχυποψία και ζήλεια.
Και αυτό έχει και ως αποτέλεσμα να γεμίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό,και σίγουρα  δεν μας κάνει καλό.
Άλλωστε ποτέ δε θα καταλάβω γιατί να μας αφορά τόσο πολύ αν κάποιος έχει ελαττώματα.  Μπορούμε απλά να θαυμάζουμε αυτό το ωραίο που βλέπουμε και μας δείχνει κάποιος, χωρίς να ψάχνουμε τον "λάκκο στην φάβα".
Είναι τόσο απλό!!!!
Και σίγουρα η θετικότητα θα μας κάνει καλό!!!!


Ευχαριστώ τη Λίτσα για την έμπνευση....


J.IakovidouΤελικά όλοι αυτοί οι "όμορφοι" άνθρωποι είναι γύρω μας έχουν κάτι να μας προσφέρουν. Μην νιώθετε κόμπλεξ να κυκλοφορήσετε μαζί τους,λογικά πρέπει  να αγαπάμε τον εαυτό μας,αντίθετα αισθανθείτε περίφανοι!!!!
Ακούστε αυτά που έχουν να σας πούνε, οι γνώσεις τους μόνο προς όφελος σας θα λειτουργήσουν !!!
Και τέλος παρακολουθήστε τους απλά να κάνουν τοσα πράγματα μαζί και να τα κάνουν ΚΑΛΑ... μόνο να μάθετε μπορείτε !!!!
Share on Google Plus

0 σχόλια: