Μια λαμπερή βραδιά για το "τελευταίο δαχτυλίδι"του Σπύρου Πετρουλάκη.(φώτο)

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη στη Λάρισα

«Άγγιξε» την ψυχή του κοινού «το τελευταίο δαχτυλίδι»

Την «ψυχή» του κοινού που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπυρου
Πετρουλακη«άγγιξαν» τα λόγια που έγραψε από καρδιάς ο συγγραφέας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποτίσει φόρο τιμής στην μητρότητα  και γενικότερα στην γυναίκα και στον​ έρωτα , σε μια ιδιαίτερα «ζεστή» και ξεχωριστή βραδιά.

Το βιβλίο προλόγισε η Βασιλική Παπαθανασίου, Φιλόλογος και αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού περιοδικού statusvoice.gr ,η οποία κατάφερε να αποδώσει, συνοπτικά αλλά και ουσιαστικά τα όσα πραγματεύεται το βιβλίο, δανειζόμενη φράσεις και λέξεις, μέσα από το βιβλίο και τόνισε ότι ο τίτλος είναι ένα ευρηματικό τέχνασμα,πάνω στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία.
Ο δημοσιογράφος ,Λευτέρης Παπαστεργίου, μίλησε για τη μήτρα που δίνει ζωή και για το θέμα της παρενθετης  μητρότητας και καθήλωσε το κοινό ,ενώ πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης, υπέγραψε (με μια ξεχωριστή ευχή για τον καθένα και την καθεμιά) το βιβλίο του ,φωτογραφήθηκε με τον κόσμο που τον υποστήριξε και θα συνεχίζει να τον υποστηρίζει, αφού ο Σπύρος Πετρουλάκης ήρθε για να μείνει στα λογοτεχνικά δρώμενα.Στις όμορφες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν όταν ο συγγραφέας τραγούδησε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μαζί με τον μουσικό, Χρήστο Γκόρτσο.

Ο σύλλογος Κρητών στήριξε την εκδήλωση με άφθονη ρακή και ο φούρνος Βενέτη πρόσφερε ορεκτικά στο κοινό που μαγεμένο συμμετείχε στη γιορτή.Υπεύθυνη της υπέροχης βραδιάς ήταν η Έρη Μπαρούτα και το βιβλιοπωλείο γραμμή που ως καλοί οικοδεσπότες φιλοξένησαν τον Σπύρο στη Λάρισα και πρόσφεραν σε μας μια μοναδική εμπειρία. Γιατι οι βιβλιοπαρουσιασεις του Σπύρου Πετρουλάκη είναι γιορτές με αγαπημένους φίλους.
Μαριέττα Λάμπρου για το statusvoice.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια: