Ακαταμάχητο μυδοπίλαφο

Συστατικά  
300 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
300 γρ. ψίχα από μύδια, φρέσκια καθαρισμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά ή 2 μεγάλα 5 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 2 κ.σ.)
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
50 γρ. κρασί λευκό
300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό ή 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών
ξύσμα + χυμό από 2 λεμόνια
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτες από ½  λεμόνι 1 κ.σ. άνηθο φρέσκο πιπέρι 1 κ.σ. ελαιόλαδο ξύσμα από ½  λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης 
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζεστό ζωμό.  Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Στο τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, άνηθο και αλάτι με πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι, άνηθο, πιπέρι, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Πηγή akispetretzikis.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: