Χαμογελαστά παιδιά,πικραμένοι άνθρωποι ;;;

Πόσο κοστίζει ένα χαμόγελό σου  ; Πόσο εύκολα το χαρίζεις σε ανθρώπους που αγαπάς; Σε αγνώστους;  Σε φίλους  ;
Τι κρύβεις πίσω από κάθε χαμόγελο...Υπάρχουν χαμόγελα αυθόρμητα,χαμόγελα αμηχανίας,χαμόγελα πικραμένα,χαμόγελα ειρωνικά.... χαμόγελα πολλών συναισθημάτων .... Όλα όμως κρύβουν πίσω τους ανθρώπους με δύναμη!!!


Πάντα το πίστευα πως οι άνθρωποι που χαμογελάνε και γελάνε πολύ, έχουν μέσα  τους μια απίστευτη δύναμη!!
Την αισιοδοξία !!! Ίσως είναι εκείνοι οι άνθρωποι που τα βράδια κλαίνε απλά κοιτάζοντας το φεγγάρι,ρομαντικά παιδιά γιατί πως αλλιώς θα δακρύσεις αν δεν είσαι ρομαντικός και ευαίσθητος !!!
Ίσως είναι εκείνα τα παιδιά που τα βράδια μιλάνε για ταξίδια που βαθιά μέσα τους ξέρουν πως ίσως ποτέ δε θα καταφέρουν να κάνουν,ξέρουν όμως πως τα όνειρα είναι τζάμπα και σε κρατάνε ζωντανό !!!
Είναι τα παιδιά που θα σιωπήσουν μπροστά σε έναν μεγάλο πόνο,θα χάσουν τα λόγια  τους ακούγοντας μια ιστορία αγάπης τόσο ρομαντική που πολλοί δεν θα πίστευαν καν οτι υπήρξε !!!Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν με αγάπη αλλά και αυστηρότητα,έμαθαν να γελανε για να πάψουν να κλαίνε,πόνεσαν τόσο που δεν μπορούν να περιγράψουν με λόγια... παρομοιάζουν τα πάντα με μια εικόνα,μια μυρωδιά, έναν ήχο, έναν άνθρωπο !!!
Δε δίνουν σημασία και πολύ σε ανθρώπους που τους κρίνουν!!! Δεν τους νοιάζει καν τι θα πεί ο κόσμος,που ενώ θα επρέπε να έχουν χάσει το κουράγιο τους αυτοί συνεχίζουν να γελάνε και κυρίως να προσφέρουν γέλιο στους γύρω τους !!!
Ανοίγονται μόνο σε ανθρώπους που θα τους πούνε "δεν είσαι καλά το βλέπω στα μάτια σου" γιατί να ξέρετε τα μάτια μιλάνε,το χαμόγελο κρύβει !!!!!Γεννήθηκαν ίσως έτσι,με την αγάπη λυγίζουν και με την κάκια ορθώνονται και δυναμώνουν !!!
Είναι τόσο εύκολο γι'αυτα τα παιδιά να γελάσουν που γινόνται πολλές φόρες το επίκεντρο της παρέας, αγαπιούνται εύκολα γιατί όλοι αγαπάμε τους χαμογελαστούς ανθρώπους.
Αγαπάνε κι αυτοί εύκολα γιατί είναι δυνατά παιδιά,κι η αγάπη αν μη τι άλλο, θέλει δύναμη!!!
Όταν πέσουν κλείνονται στον εαυτό τους γιατί δεν θέλουν να τους δει κανείς πεσμένους,φοβούνται να να τους δει κάποιος "γυμνούς"να είναι πεσμένοι σε μια γωνία γλείφοντας ολομόναχοι τις πληγές τους, χωρίς να απλώσουν το χερι σε κανέναν για να τους σηκώσει !!!!
Όχι δεν είναι θέμα εγωισμού είναι θέμα αξιοπρέπειας.... τα χαμογελαστά παιδιά δεν είναι μίζερα γι'αυτό !!!

Θα φανεί δε,οτι σηκώθηκαν τόσο σύντομα και εύκολα μετά από μια "καταστροφή" που οι γύρω τους θα νομίζουν πως δεν πόνεσαν ποτέ .... δεν ένιωσαν την καταστροφή ως καταστροφή ... έτσι είναι ... δεν την βιώνουν σαν καταστροφή αλλά σαν ένα σημάδι από το σύμπαν πως μόνο εκείνοι θα μπορούσαν να το σηκώσουν όλο αυτό,και αισθάνονται πειρφάνοι.... βρίσκουν  πάντα δηλαδή κατι καλό μέσα από κάθε κακό που θα τους συμβεί.
Θα συνεχίσουν να χαμογελάνε μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πιάσουν την γωνίτσα τους και να επουλώσουν τις πληγές τους !!!
Ως τότε όμως θα χαμογελάνε,θα γελάνε δυνατά επειδή πιστεύουν πως έτσι διώχνουν το κακό,και ίσως να είναι έτσι ποιός ξέρει..
Ίσως το σύμπαν να τους χαμογελάει κι αυτό, επειδή έχουν την δύναμη να χαμογελάνε πάντα !!!Αυτά τα παιδιά να τα αγαπάτε λίγο περισσότερο,σας χαρίζουν με το χαμόγελο τους ομορφιά,δεν σας αφήνουν καν να υποψιαστείτε πολλές φορές  ότι τις ώρες που σας χαμογελάνε τα μεσα τους ουρλιάζουν τρομαγμένα !!!
Είναι μοναχικοί άνθρωποι παρότι είναι συγχρόνως πολύ κοινωνικοί !!!!
Κι όταν τους χάσετε για λίγο .... αφήστε τους να ησυχάσουν, είναι έτσι φτιαγμένοι δεν το κάνουν επειδή το θέλουν,το κάνουν γιατί έτσι μπορούν  μόνο να βρουν την δύναμη να χαμογελάσουν ξανά !!!


Τα οριά τους τα ξεπερνάνε εύκολα,πολλές  φόρες,ξανά και ξανά. Όταν όμως πούνε πως εδώ είναι ο τερματισμός για μένα δεν έχω άλλο τίποτα να δώσω, δεν κάνουν πίσω. Σίγουρα έχουν δώσει όντως οτι μπορούσαν, έχουν κάνει υπομονή κι έχουν ανεχτεί επαναλαμβανόμενα λάθη!!!
Δύσκολα θα τους κάνει κάτι  να σταματήσουν να χαμογελάνε .... είναι παιδιά ενός άλλου θεού γεμάτα δύναμη περιφανια και καλοσύνη,τα μάτια τους δείχνουν κάθε μικρό ή μεγάλο συναίσθημα.
Θα τα βρείτε γύρω σας είναι πολλά,σε όλο το άρθρο λέω παιδιά και όχι άνθρωποι γιατί μένουν για πάντα παιδιά, χωρίς να τους νοιάζει η ηλικία τους.
Γελανε δυνατά και βροντερά όπως ακριβώς τα παιδιά χωρίς καμία ντροπή και καθωσπρεπισμό.
Αφήστε τους στον κόσμο τους έχουν μια δύναμη και μια αισιοδοξία απίστευτη, που ίσως ποτέ δε θα καταλάβετε.Smile every day,like the last one you live.


J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: