Γρανίτα καρπούζι

Υλικά
5 φλ. καρπούζι σε κύβους χωρίς τους σπόρους
½ φλ. ζάχαρη
1/3 φλ. χυμό φράουλας ή από φρούτα του δάσους
1 φάκελο ζελατίνη χωρίς γεύση
Εκτέλεση
Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και δουλεύουμε 5 δευτερόλεπτα μέχρι να υγροποιηθεί  –πρέπει να βγουν γύρω στα 3 φλιτζάνια.  Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τον χυμό της φράουλας ή των φρούτων του δάσους και σκορπάμε επάνω τη ζελατίνη. Αφήνουμε τη ζελατίνη να φουσκώσει περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το μείγμα επάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα της ζελατίνης στο υγροποιημένο καρπούζι και το μεταφέρουμε σε ταψάκι. Το καλύπτουμε με μεμβράνη, το μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε περίπου 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το σπάμε σε κομμάτια με μαχαίρι. Το μεταφέρουμε στο μπολ του μίξερ που το έχουμε προηγουμένως παγώσει και το δουλεύουμε με το ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Το ξαναρίχνουμε στο ταψάκι, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 έως 2 ώρες ακόμα μέχρι να παγώσει. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και το σερβίρουμε με το ειδικό εργαλείο παγωτού ή με ένα βαθύ κουτάλι. Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με σιρόπι φράουλας ή το στολίζουμε με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή μέντας.
athinorama.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: