Ροφός στη λαδόκολλα!!!

Υλικά
4 φέτες ροφός ή βλάχος ή ξιφίας ή γαλέος πάχους 1 εκ.
2 ½  εκ. ρίζα τζίντζερ καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμός 1 λεμονιού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
¾ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά. Ανακατεύουμε σε μπολ το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, την καυτερή πιπεριά και το ελαιόλαδο, να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Αλείφουμε τις φέτες του ψαριού και από τις δύο μεριές και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναρισθεί για 15 λεπτά. Τυλίγουμε καλά κάθε φέτα σε λαδόκολλα φτιάχνοντας ένα πακέτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 30-35 λεπτά. Μεταφέρουμε κάθε πακέτο στο πιάτο, το ανοίγουμε, συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Athinorama.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: