Μπισκότα nutelloti..3 υλικά, ιταλική φινέτσα

Φτιάξτε μπισκότα με ιταλική φινέτσα και μόνο 3 υλικά. Είναι μια οικονομική συνταγή, εξαιρετικά απλή και μπορείτε να απασχολήσετε και τα παιδιά με την επιτυχία να είναι εγγυημένη. Στην πρώτη κιόλας δαγκωνιά θα καταλάβετε ότι θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού.


Υλικά για περίπου 25 κομμάτια:
180γρ. πραλίνα φουντουκιού (σε θερμοκρασία δωματίου)
150γρ. αλεύρι τύπου 00
1 μεσαίου μεγέθους αυγό (80 γρ.)
Γέμιση:
100γρ. πραλίνα φουντουκιού (εναλλακτικά μαρμελάδα φράουλα / κεράσι)




Εκτέλεση:
Προσθέστε το αυγό στην πραλίνα φουντουκιού, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώστε το μείγμα και φτιάξτε μπαλίτσες. Με τη λαβή ενός ξύλινου κουταλιού πιέστε την κορυφή της μπάλας, ώστε να κάνετε μια οπή την οποία θα γεμίσετε με την πραλίνα φουντουκιού χρησιμοποιώντας μια σύριγγα (πριν το ψήσιμο τους!).
Βάλτε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον αέρα στους 170 ° C για 10 λεπτά. (σε αντιστάσεις 15 λεπτά στους 150 ° C).
Όταν είναι έτοιμα θα φαίνονται ακόμα μαλακά αλλά θα σκληρύνουν μέσα σε λίγα λεπτά.
Καλύψτε τα με ένα στεγνό πανί και κρατήστε μακριά από πηγές θερμότητας. Θα παραμείνουν τραγανά για περίπου 2 με 3 ημέρες.

Share on Google Plus

0 σχόλια: