Πουτίγκα έγκνογκ για το ρεβεγιόν!

Μέχρι τώρα γνώριζες ότι το έγκνογκ είναι κλασικό κοκτέιλ για τα Χριστούγεννα. Τώρα μπορείς να το κάνεις γλυκό που θα το σερβίρεις στους καλεσμένους σου στο ρεβεγιόν!



 Μέτρια 2 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά1 κουτί ζαχαρούχο γάλα1,5 φλιτζ.κρέμα γάλακτος light1 1/4 κ.γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο3 κ.σούπας μολάσσα1/3 φλιτζ.μπράντιμια πρέζα αλάτι4 μεγάλους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου2 κ.σούπας κορν φλάουρ + 1 κ.γλυκού25 μικρά μπισκότα με τζίντζερ ή κανέλα ή σκέτα3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πλήρη1,5 κ.γλυκού άχνη ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος1

Φτιάξε την πουτίγκα: Γέμισε ένα πολύ μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό ή πάγο και άφησέ το στην άκρη.

2

Βάλε το ζαχαρούχο, το 1 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος light, το μοσχοκάρυδο, τη μολάσσα, το μπράντι και το αλάτι να σιγοβράσουν σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

3

Φρόντισε να ανακατεύεις πού και πού το μίγμα για να μην κολλήσει.

4

Βγάλε από τη φωτιά.

5

Σε ένα μπολ χτύπα τους κρόκους με 1/4 από την κρέμα light που περίσσεψε.

6

Ρίξε αργά αργά 1/4 φλιτζανιού από το ζεστό γάλα μέσα στους κρόκους χτυπώντας και άσε το στην άκρη.

7

Ανακάτεψε τις 2 κ.σούπας κορν φλάουρ με την κρέμα light που περίσσεψε σε ένα μέτριο μπολ.

8

Με γρήγορες κινήσεις ρίξε το κορν φλάουρ μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ξαναβάλε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακάτευε μέχρι να πάρει βράση.

9

Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα για να ενσωματωθούν στο γάλα.

10

Βάλε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακάτευε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να χοχλάζει.

11

Βγάλε αμέσως από τη φωτιά, χύσε την κρέμα σε ένα μέτριο μπολ, σκέπασέ το με πλαστική μεμβράνη (η μεμβράνη να κολλήσει πάνω στην επιφάνεια της κρέμας) και βούτα το μπολ σε εκείνο που έχεις στην άκρη με το παγωμένο νερό.

12

Βάλε τα δύο μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.

13

Συναρμολόγησε το γλυκό: Θρυμμάτισε μερικά από τα μπισκότα και άφησέ τα στην άκρη.

14

Σε ένα μπολ χτύπα την πλήρη κρέμα γάλακτος με την άχνη να αφρατέψει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.

15

Βάλε σε 6 μπολάκια με πόδι στρώσεις κρέμας, μπισκότων και σαντιγί.

16

Πάγωσέ τα για μία ώρα ή μέχρι να τα σερβίρεις.

17

Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τα θρυμματισμένα μπισκότα


 Tlife. gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: