Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο

Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανο ίσον Χριστούγεννα!



 Μέτρια 2,5 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά700 γρ. βοδινό κιμά50 γρ. βούτυρο1 κρεμμύδι400 γρ. ρύζι500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα1 ποτήρι λευκό κρασί50 γρ. σταφίδες50 γρ. κουκουνάρι200 ml ζωμό κόταςΑλάτι – πιπέριΘυμάρι φρέσκο1 μέτρια γαλοπούλα (2 κιλά)

Τρόπος μαγειρέματος1

Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήσε τα με το κρασί.

2

Πρόσθεσε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά.

3

Ρίξε και το ζωμό και άφησε λίγο βράσουν μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά.

4

Γέμισε τη γαλοπούλα που έχεις πλύνει και σκουπίσει καλά.

5

Ράψε την και βάλε την σε ταψί.

6

Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι.

Ράψε τη γαλοπούλα σου με ειδική κλωστή μαγειρικής ή με απλή που θα έχεις περάσει διπλή!

 Tlife.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: