Λαχταριστές.. καριόκες!

Υλικά συνταγής: 
80 gr. φρυγανιά τριμμένη
150 gr. καρύδι
50 gr. βανίλια γλυκό υποβρύχιο
50 gr. ζάχαρη
80 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλλίνης
2 φλούδες γλυκό του κουταλιού νεράντζι ή πορτοκάλι ή περγαμόντο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
Λίγο γαρίφαλο σκόνη

Για την Επικάλυψη
1 συσκευασία κουβερτούρα Nestlé Dessert (200 gr.)

Εκτέλεση βήμα-βήμα:

Ετοιμάζουμε το σοκολατένιο σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το γλυκό υποβρύχιο και το νερό.
Βράζουμε για 5 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αποσύρουμε.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγα λεπτά.Στον επεξεργαστή τροφίμων σπάμε περισσότερη από τη μισή ποσότητα του καρυδιού σε καρυδόψιχα, και την υπόλοιπη την χοντροκόβουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλα, τη βανίλια, το γαρύφαλλο, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το γλυκό περγαμόντο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας. Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε 1 μεγάλο ρολό ή 2 μικρότερα, τα τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Την άλλη ημέρα, κόβουμε τα ρολά σε φέτες περίπου 1,5 εκατοστών και τα τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τη διατηρούμε ζεστή μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Βουτάμε με τη βοήθεια μιας λαβίδας, κάθε φέτα στη ρευστή σοκολάτα και αραδιάζουμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε τις καριόκες 3-4 ώρες να στερεοποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο, εκτός ψυγείου.
Toperiodikomou.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια: