Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά

Για τα μπισκότα

3 και 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 φλ.τσαγιού μαλακωμένο βούτυρο
3/4 φλ.τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
1/3 – 1/2 φλ.τσαγιού μέλι όχι πολύ πηχτό
1 μεγάλο αυγό

Για το γλάσο

3 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες

Ανακατεύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Σε μπολ χτυπάς το βούτυρο με το μίξερ χεριού σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτεις τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα βάζεις και τα μυρωδικά, το μέλι και τα αυγά.
Πρόσθεσε το αλεύρι σε τρεις δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν τελειώσει χτύπησε το σε μέτρια ταχύτητα για να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Τύλιξε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα άνοιξε τη ζύμη σε πάχος 1cm και κόψε τη με κουπ πατ (το σχήμα ανθρωπάκι θα ήταν ιδανικό αν και στη γεύση δεν παίζει κανένα ρόλο,οπότε κόψε κατά βούληση)
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 C (160 C με αέρα), τοποθέτησε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήστα μέχρι να σκουρύνουν γύρω και να είναι σκληρά όταν τα πιέζεις (περίπου 12 λεπτά)
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν ετοίμασε το γλάσο χτυπώντας τη ζάχαρη με τα ασπράδια, να γίνουν πηχτή κρέμα.
Βάλε λίγο-λίγο το χρώμα στο γλάσο μέχρι να πετύχεις την απόχρωση που θέλεις και στόλισε τα όπως θες.

Share on Google Plus

0 σχόλια: