Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

ΥΛΙΚΑ

-200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
-100 γρ. κασέρι (προτιμότερο πικάντικο – π.χ. Σοχού ή Ξάνθης), τριμμένο
-2 ντομάτες, σε κυβάκια
-1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)
-ελάχιστο μπούκοβο
-1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
-30 ml ελαιόλαδο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο. Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: gastronomos.gr



    
Share on Google Plus

0 σχόλια: