Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σόδα (αναψυκτικό) Aυτές οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι μεγάλη αδυναμία…

Με την πρώτη ματιά φαίνονται όλες ίδιες , όμως στην πορεία ανακαλύπτει κανείς τόσες διαφορές στην κατασκευή ,
στην υφή και στη γεύση που αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει , να τις φτιάξει και να τις ξαναφτιάξει πολλές φορές . Η
μια έχει γιαούρτι ή κάποιο “τυρί κρέμα” , η άλλη έχει μαγιά ή άλλη έχει φρέσκα μυρωδικά ενώ η σημερινή μας πίτα
έχει σόδα αναψυκτικό . Αυτό την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα
που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη…Κατά τ’ άλλα , τα υλικά είναι απλά και η κατασκευή της ακόμα πιο
απλή…Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σε ένα χειρόγραφο , μικρό χαρτάκι που είχε τρυπώσει στο τετράδιο των
συνταγών μου (ένα Θεός ξέρει από πότε) και φυσικά προχώρησα στην εκτέλεσή της αυτομάτως :

Υλικά :

    380 γρ. φαρίνα κοκ.
    350 ml γάλα
    3 αυγά χτυπημένα
    300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
    180 ml. σόδα (αναψυκτικό)
    1 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    1 κ.γλ. αλάτι και μπόλικο πιπέρι

Εκτέλεση:

    Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα . Προσθέτουμε τα αυγά ,
    το βούτυρο και το αλατοπίπερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν σχηματιστεί ένας ομοιογενής χιλός προσθέτουμε
    τη σόδα , ανακατεύουμε λίγο και τέλος ενσωματώνουμε το τυρί με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι .
    Αδειάζουμε το μίγμα
    σε αλουμίνιο ταψί (για καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και
    ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια της πίτας .
    Περιμένουμε να
    κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!

Πηγήhttp://tasteoflife.com.gr/


Share on Google Plus

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια �� Μπορείτε να μου πείτε τι σημαίνει αλεύρι κοκ;Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή