550g καρπούζι, αποφλοιωμένο, ψιλοκομμένο    
  • ¼ λεμόνι, μόνο χυμό     
  • φρέσκα φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
  • Βάλε το καρπούζι σε ένα μπολ, πίεσέ το αρκετά με ένα πηρούνι, μέχρι να γίνει πολύ μικρά τα κομμάτια και να αρχίσουν να βγαίνουν οι χυμοί και στη συνέχεια ανακάτεψε μαζί με το χυμό λεμονιού.     
  • Βάλε ένα λεπτό πανί ή ένα κόσκινο πάνω μια κανάτα και πιέστε ελαφρά τον πολτό για να βγει όλος ο χυμός.     
  • Ρίξε το χυμό σε ποτήρια γεμάτα πάγο και γαρνίρισε με τη μέντα.