Η γυναίκα "χαμαιλέοντας "

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και τι άλλο θα μπορούσαμε να αναλύσουμε από την  καθημερινότητα μιας μέσης Ελληνίδας γυναίκας.
Της γυναίκας εργαζόμενης,μάνας,συζύγου,φίλης, αδερφής και κόρης !!
Τη μέση ελληνίδα γυναίκα τις μέρες μας θα την ονόμαζα γυναίκα " χαμαιλέοντα".
Όπου προσπαθεί να ανταπεξέλθει αλλάζοντας μορφή και συμπεριφορά ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται !
Έχει καταπιεστεί τόσο πολύ πια που σίγουρα κάποιον ρόλο από τους πολλούς που καλείται να παίζει καθημερινά  δε τον παίζει καλά !
Βλέπεις γύρω σου πλέον γυναίκες να παλεύουν να αποδείξουν στην δουλειά ότι είναι  ικανές όσο και τα αρσενικά θαρρείς κι αν δεν είναι τόσο ικανές κάποιος μπορεί αντικειμενικά να το κρίνει αυτό (ειδικά όταν ο κοσμος φτιάχτηκε από άντρα).Ηρεμία κορίτσια αφήστε τους άντρες να καυχιούνται... δεν μπορούν να κανουν δυο πράγματα ταυτοχρόνως όπως εμείς (αποδεδειγμένα)
Από την άλλη έχουν μια αγωνία ως γυναίκες,να μην παχύνουν να μην χαλαρώσουν να μην εχουν σακούλες από αυπνία (χελοοοοοου ; για τα παιδιά μας ξενυχτάω κύριος,ενώ εσύ ροχαλίζεις)
Λες και οι άντρες παραμένουν χωρίς κοιλίτσα,καράφλα και με ολα τους τα όργανα σε τέλεια λειτουργία όπως στα 25(σορυ Μπόις).
Γιατί άραγε δεν αγωνιούν το ίδιο ;
Έπειτα ως μάνα !
Ωωωω θεοί ! Σαν μάνες πρεπει να ειμαστε πάντα εκεί να κάνουμε τον ψυχολόγο τον παιδαγωγό  τον γυμναστή να χαμογελάμε πάντα να θυμίζουμε 1684 πράγματα κάθε μέρα και στο τέλος της μέρας να λέμε παραμύθια για Καληνύχτα ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε απλά να κοιμηθούμε τρεις μέρες σερί!
Η γυναίκα κόρη !
Τι να πει κανείς για τους μπαμπάδες μας;Τίποτα μας καταλαβαίνουν και μας έχουν μια ζωή στα ώπα ώπα ! Σε αντίθεση με τις μαμάδες που συνήθως η Μαιρούλα της φίλης τους της Καίτης τα έχει καταφέρει καλύτερα σε όλα μα κυρίως με τα παιδιά της, που είναι άριστοι μαθητές και άψογοι  στη συμπεριφορά ! Βέβαια ευτυχώς υπάρχει ακόμα και το είδος Ελληνίδας  μάνας που μας σιδερώνει ενώ εμείς δουλεύουμε ή είμαστε άρρωστες και είναι πάντα εκεί για να μας πούνε σήκω όρθια είσαι δικιά μου κόρη μη το ξεχνάς !! 
Η γυναίκα αδερφή πάλι είναι ο πιο τέλειος ρόλος νομιζω !
Έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις ακόμα κι αν έτρωγες ξύλο, ένας αδερφός δε σε ρωτάει ποτέ τι έχεις απλά έρχεται να παραγγείλετε πίτσα και να δείτε ταινία κι αυτό είναι άπλα αρκετό !Θα είναι εκεί πάντα  παντού και στον αιώνα τον αιώνα αμήν !
Και τέλος η γυναίκα φίλη.
Όπου  είναι ο μόνος ρόλος που σίγουρα αφήνουμε πρωτο όταν κάνουμε οικογένειες ή καριέρα ! Ξεχνάμε να πάρουμε τηλέφωνα,δεν έχουμε χρόνο να ακούσουμε να παρηγορήσουμε και να στηρίξουμε με ένα ποτό το βράδυ βρε αδερφέ,έτσι γιατί η φίλη μας το ζήτησε που  έχει να βγει δυο μήνες !
Τελικά πολλές γυναίκες δεν παίζουν όλους τους ρόλους σωστά γιατί καλούμαστε να παίξουμε τουλάχιστον 10 καθημερινά.Και αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό,κανείς και τίποτα δεν ειναι τέλειο.
Χρόνια μας πολλά κορίτσια !!
   

Είμαι η Ιωάννα γεννημένη και μεγαλωμένη στη Λάρισα,είμαι σύζυγος ενος υπέροχου άντρα εδώ και 13 χρόνια του Θοδωρή,μαμά δυο αξιολάτρευτων παιδιών κι ενός τρελού σκύλου.
Share on Google Plus

0 σχόλια: