Λάθη γονέων παιδεύουσι τέκνα;;; Κατα Marilou's Βιβλίον...

Αντικρίσαμε το φως απότομα με τη συνοδεία κλάματος αλλά και οδυνών από τη φέρουσα τη ζωή... και κάποιοι από εμάς φέραμε κι εμείς τη ζωή με τη σειρά μας στο φως.
Είχαμε επίγνωση οτι θα γεννηθούμε; Μάλλον όχι... Έχουμε επίγνωση πως θα γεννήσουμε; Μάλλον όχι.... Μα το σημαντικότερο απο όλα είναι οτι έχουμε επίγνωση για το πως μεγαλώσαμε η πως θα μεγαλώσουν τα δικά μας παιδιά .... ιδού η απορία...
Είμαστε η συνέχεια των γονιών μας ή αυτοί ή απλά αυτοί συνοδοιπόροι μας στη ζωή; Ευθύνονται αυτοί για τα δικά μας λάθη ή εμείς για τα δικά τους;
Κατά Marilou's Βιβλίον κάθε οντότητα είναι ξεχωριστή και αυθύπαρκτη. Δεν μπορεί να συνδεόμαστε άρρηκτα γονείς και παιδιά με τα λάθη και τις επιτυχίες.
Όπως οι επιτυχίες μας είναι προσωπικές γιατι καταβάλαμε τον πολύτιμο χρόνο μας, την ψυχική διάθεσή μας και ταλέντο μας.... με τον ίδιο τρόπο και τα λάθη μας ή λάθη τους είναι προσωπικά.... Πόσο αφελής η λαϊκή ρήση " τα λάθη γονέων παιδεύουσι τέκνα"... Είτε πιστεύουμε σε κάποια θρησκεία είτε όχι η ελεύθερη βούληση μας διακρίνει σε όλα τα στάδια της ζωής μας και οι δυνατότητες ευκαιριών και για αυτό δε χρειάζεται να είμαστε έρμαια των "δήθεν γονικών " λαθών. Κάνανε οτι θεωρούσαν καλύτερο για εμάς και όσο μπορούσαν να το κάνουν και κάνουμε οτι θεωρούμε καλύτερο ή μπορούμε ή περνάει από το χέρι μας να κάνουμε... Ο Άνθρωπος Γεννιέται και πολύ λίγο Γίνεται, για αυτό αγαπήστε τον εαυτό σας, τους γονείς σας, τα παιδιά σας για τις επιτυχίες, τις χαρές αλλά και τα "λάθη" τους ή "λάθη" μας, τα οποία όμως ποιος θα κρίνει αν είναι λάθη ή όχι; .... ο έξω κόσμος; Ή  γειτονιά; Οι συγγενεις; Οι συνάδελφοι; Ε όχι ! Κανείς και καμία δε γεννήθηκε για να κρίνει... Γιατί ποτέ κανείς δεν είναι απόλυτα άξιος, απλά "απατοάξιος". Μην τους επιτρέπετε τη λύπηση ή τις συμβουλές, αγαπήστε τους γονείς σας και τα παιδιά σας για αυτό που είναι και αν δεν μπορείτε, τους βάζετε διακριτικά στην άκρη και προχωράτε στο μονοπάτι της ζωής καθώς μόνοι μας γεννηθήκαμε και μόνοι μας θα πεθάνουμε.
Carpe Diem και προχωράμε, όλοι μαζί και παράλληλα ο καθένας ξεχωριστά γιατί στο τέλος λογοδοτούμε μόνο στον εαυτό μας και αυτός σε εμάς για το πως διανύσαμε και πως χαρήκαμε τη ζωή. Carpe Diem και μια ευχάριστη συνέχεια για όλους μας.
Μαριέττα - Μαριλού Λάμπρου,
Νομικός, Εκδότρια Διευθύντρια των FEMALEVOICE.GR και STATUSVOICE.GR
Share on Google Plus

0 σχόλια: