Οι καλύτεροι ξηροί καρποί για τους άντρες

Οι ξηροί καρποί είναι ο τρόπος της φύσης για να μας δείχνει πως τα καλά πράγματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες.

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, με μια μπουκιά, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά: υγιεινά λιπαρά για την καρδιά, πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα.
Και παρότι όλοι οι ωμοί ξηροί καρποί είναι μια υγιεινή επιλογή για σνακ, υπάρχουν δύο που σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία μας και λίγο πιο ειδικά, για την υγεία των αντρών.
Τα βραζιλιάνικα καρύδια
Τα βραζιλιάνικα καρύδια, ή brazil nuts, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σεληνίου, ενός μετάλλου που θεωρείται πως μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη αλλά και άλλες ασθένειες.

 Και ναι μεν τα βραζιλιάνικα καρύδια είναι από τους πιο ακριβούς ξηρούς καρπούς ωστόσο μόλις ένα περιέχει πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σελήνιο, οπότε δεν χρειάζεται να φάτε περισσότερα.
Και δεν το λέμε μόνο για λόγους οικονομίας:

 Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μεγάλη κατανάλωση σεληνίου μπορεί να συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2.

Γιατί πρέπει να τρώμε όλοι 4 βραζιλιάνικα καρύδια τη μέρα;

Τα πεκάν

Τα επίσης εξωτικά καρύδια πεκάν είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία των αντρών: Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βήτα-σιτοστερόλης, ενός φυτικού στεροειδούς που θεωρείται πως συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (ΒΡΗ).
Προσοχή στις ποσότητες
Οι ξηροί καρποί είναι οι καλύτερες πολυβιταμίνες της φύσης!
Είναι όμως πλούσιοι σε καλά λιπαρά και θερμίδες, γι αυτό αν θέλετε να απολαύσετε όλα τα οφέλη τους χωρίς όμως να παχύνετε, να είστε φειδωλοί στην κατανάλωσή τους.

- 6 βραζιλιάνικα καρύδια περιέχουν περίπου 190 θερμίδες,

10 γρ. λιπαρά και 4 γρ. πρωτεΐνη.

- 18-20 μισά πεκάν περιέχουν περίπου 200 θερμίδες,

21 γρ. λιπαρά και 3 γρ. πρωτεΐνη.
capital.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια: