13 αποδείξεις ότι ο άνθρωπος σήμερα μπορεί να κατασκευάσει τα πάντα - PHOTOSΣύμφωνα με το tilestwra.com, η φαντασία των αρχιτεκτόνων είναι απίστευτη. Καθημερινά, σκέφτονται όλο και περισσότερες πρωτότυπες ιδέες και η υλοποίησή τους αποτελεί απόδειξη πως δεν κάνουν λάθος. Παίρνουν ρίσκα και ανταμείβονται από το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Παρακάτω, θα δείτε διάφορες κατασκευαστικές δημιουργίες που θα σας εκπλήξουν.

Το δαχτυλίδι της ζωής, Κίνα


Αυτός ο δακτύλιος 56 ορόφων, χτίστηκε ειδικά για τουρίστες και υπάρχουν πλατφόρμες παρατήρησης στην κορυφή του. Τη νύχτα, το δαχτυλίδι φαίνεται ακόμα πιο εκπληκτικό, χάρις στα 10.000 πολύχρωμα φώτα του.

Μεγάλη Αψίδα, Γαλλία

Οι Γάλλοι είναι διάσημοι για την αγάπη τους στις καμάρες. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αψίδα με μορφή υπερκύβου, χτισμένη στη μικρή πόλη Πυτώ. Στην κορυφή της υπάρχουν ευρύχωρες αίθουσες συνεδριάσεων και πλατφόρμες παρατήρησης.

Ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο, Πουέρτο Ρίκο


Το αστεροσκοπείο Αρεσίμπο είναι ένα γιγάντιο παρατηρητήριο. Φυσικά, οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να θαυμάσουν τον αστρικό ουρανό από εκεί, αλλά είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να σταθούν δίπλα του και να βγάλουν ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το Εθνικό Κέντρο Αστρονομίας και Ιονόσφαιρας.

Ρόδα χωρίς κέντρο, Κίνα


Οι άνθρωποι στην Κίνα είναι τόσο εφευρετικοί! Πρόσφατα, έφτιαξαν μια τρομερή ρόδα – αξιοθέατο. Κάθε θάλαμος διαθέτει Wi-Fi για να μοιραστείτε φωτογραφίες που θα βγάλετε από την κορυφή ενός 48ώροφου κτιρίου.

Φράγμα Βιντράρου, Ρουμανία


Το συγκεκριμένο φράγμα είναι το τέλειο μέρος για να φτάσει η αδρεναλίνη σας στα ύψη. Ορισμένοι άνθρωποι κοιτούν απλά τη θέα, ενώ κάποιοι μπορούν να επωφεληθούν από την ευκαιρία να κάνουν τη μεγαλύτερη πτώση (μπάντζι τζάμπινγκ) στον κόσμο.

Ουρανοξύστης Σαρντ, Ηνωμένο Βασίλειο


Ο ουρανοξύστης Σαρντ έχει 72 ορόφους με γραφεία και διαμερίσματα. Η κορυφή είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα παρατήρησης στη Μεγάλη Βρετανία, προσφέροντας την εκπληκτική θέα του Λονδίνου.

Μάεσλαντκερινγκ, Ολλανδία


Το Μάεσλαντκερινγκ είναι η πιο ισχυρή μηχανή στον ποταμό και μπορεί να σώσει την Ολλανδία κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Οι θύρες φραγμού λειτουργούν ως πύλες: κλείνουν αν η γρήγορη ροή νερού πρέπει να σταματήσει και ανοίγουν αν ο καιρός είναι καλός.

Φράγμα Χούβερ, ΗΠΑ


Πρόκειται για μια εγκατάσταση που είναι 2 σε 1: φράγμα και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Δεδομένου του ότι έχει εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος και βρίσκεται αρκετά κοντά στο Λας Βέγκας, αποτελεί ορόσημο και το επισκέπτονται πολλοί τουρίστες.

Χαν Σατίρ, Καζακστάν


Αποτελεί παράδειγμα του πώς κάτι εντελώς συνηθισμένο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι απίστευτο. Αυτό είναι ένα απλό εμπορικό κέντρο στην Αστάνα, αλλά ταυτόχρονα είναι και η μεγαλύτερη κατασκευή σκηνής στον κόσμο.

Γυάλινη κρεμαστή γέφυρα, Κίνα


Η μεγαλύτερη γυάλινη κρεμαστή γέφυρα, βρίσκεται στην πόλη Ζανγκτζιατζιέ, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Με μήκος 430 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα, η γέφυρα κρέμεται πάνω από ένα φαράγγι βάθους 305 μέτρων. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο δημιουργός έδειξε στον κόσμο το πόσο γερή είναι και τους πρότεινε να τη χτυπήσουν με ένα σφυρί 5 κιλών και να οδηγήσουν επάνω της ένα πολύ βαρύ αυτοκίνητο.

Εκσκαφέας 288, Γερμανία


Αυτός ο εκσκαφέας είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Ζυγίζει 13.500 τόνους και χρειάζεται 4 άτομα για τη συντήρησή του.

Κυκλοφοριακός κόμβος του δικαστή Χάρρυ Πρίγκερσον, ΗΠΑ


Πρόκειται για έναν κόμβο 4 επιπέδων, στο Λος Άντζελες. Υπάρχουν τόσες λωρίδες, που δύσκολα μπορούν να μετρηθούν.

Διηπειρωτική Χώρα των Θαυμάτων Σιμάο, Κίνα


Πρόκειται για το νεότερο ξενοδοχείο στη Σαγκάη. Οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν πως το εγκαταλελειμμένο λατομείο δε θα πρέπει να είναι άδειο και δημιούργησαν αυτά που βλέπετε στην εικόνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 328 δωμάτια, ορισμένα από τα οποία είναι ακόμη και κάτω από το νερό.
Share on Google Plus

0 σχόλια: