1. Αποφεύγουμε να εμφανιστούμε με υπερβολικά καλοχτενισμένα μαλλιά, λες και πρόκειται για κάποιο κοινωνικό ταμπού. Δεν είπαμε να σκάσουμε με μπούκλα-ελατήριο αλλά ένα όμορφο, στιλπνό ίσιωμα της ατίθασης τρίχας, βοηθάει την εικόνα μας. Και την εικόνα μας δεν τη βλέπουμε μόνο εμείς στον καθρέφτη μας, αλλά -κυρίως- οι άλλοι που συνδιαλεγόμαστε. Σε αυτό το σημείο, όμως, για να αποδοθεί και η δικαιοσύνη απέναντι στην προχειρότητα, να σημειώσουμε ότι το κλάμερ είναι ένα αγαπημένο item από το παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνει: στο παρελθόν.
2. Θεωρούμε ότι «σοβαρό» ντύσιμο είναι το αυστηρό ντύσιμο. Ποτέ όμως κανένας δεν συμπάθησε κάποιον άτεγκτο, όσο ίσια κι αν ήταν η τσάκιση του παντελονιού του. Η επικοινωνία του γραφείου στηρίζεται 50% στην απόσταση και 50% στην οικειότητα. Σε αυτά τα ποσοστά οφείλει να κινηθεί και το ντύσιμο γραφείου. Ένα βολάν παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
3. Ένα βολάν, είπαμε. Από δύο και πάνω, το πράγμα χαλάει. Σε γραφείο είμαστε, όχι στο μάθημα χορού samba.
4. Και το θέμα πάει στο τιραντάκι. Εδώ σε θέλω. Ποιο είναι το σωστό dress code γραφείου όταν σφίξουν οι ζέστες; Αυτό που θα λέγαμε είναι ναι, στο τιραντάκι, αλλά ποτέ, μα ποτέ με την παρουσία της άλλης τιράντας, από μέσα, του σουτιέν, να ξεπροβάλει, λες και κάνει photobombing σε μία σικ, κατά τα άλλα εμφάνιση.
5. Τα στράπλες στο γραφείο είναι ολόκληρο κεφάλαιο. Εάν μας το επιτρέπει η σωματοδομή μας, το στράπλες κάτω από το άγριο air condition εσωτερικού χώρου, δεν αποτελεί στιλιστικό ατόπημα. Το θέμα, όμως, είναι εάν μας το επιτρέπει ο θερμοστάτης μας. Οι αίθουσες γραφείων, τα καράβια και τα αεροπλάνα «παίζουν» σε θερμοκρασίες που μόνο η μπλε αλεπού θα ζήλευε.
6. Βερμούδες. Υπάρχει ένα θέμα με τα κοντοπαντέλονα. Εάν είναι κάποιου σχεδιαστή και υπογραμμίζουν το σχεδιαστικό ύφος των καιρών, οκέι. Εάν είναι, όμως, η βερμούδα του προσκόπου, με τις τσέπες εκστρατείας και το χακί της ασάφειας, καλό θα ήταν να μείνει στη βαλίτσα των διακοπών. Και ούτε εκεί.
7. Τα πολύ ψηλά τακούνια δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην εικόνα μας, εκτός από τον επαναληπτικό και ενοχλητικό θόρυβο, τάκα τούκα, τάκα τούκα, πάνω στο παρκέ.
8. Οι σαγιονάρες και τα flip flop μπορεί να είναι «αθόρυβα» και έξτρα φιλικά για τα αυτιά των συναδέλφων μας, αλλά είναι τελείως εκτός θέματος. Σα να πηγαίνουμε δηλαδή, στην παραλία με καουμπόικες μπότες. Είμαστε μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου, με ηλιοφάνεια και ανάλογη οικονομία, δε χρειάζεται να το δείχνουμε και στην εικόνα μας, καθημερινά.
Πηγή womantoc.gr