8 tips για σωστό διάβασμα

  Μπορεί να είναι καλοκαίρι όμως εκεί έξω υπάρχουν άτομα που δε σταματούν να διαβάζουν. Μπορεί να είσαι φοιτητής και να έχεις εξεταστική, μπορεί να είσαι μαθητής Γ' λυκείου και να διαβάζεις για τις Πανελλήνιες, ή μπορεί ακόμη και να κάνεις μια μικρή επανάληψη αν είσαι μαθητής Γυμνασίου-Λυκείου (λέμε τώρα). Όπως και να χει όμως οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να διαβάσεις καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

   Και σε περίπτωση που αρχίσετε τα παράπονα περί μη αποτελεσματικότητας των παρακάτω tips σας λέω ότι είναι όλα δοκιμασμένα ένα προς ένα. Και ναι! Είναι όλα αποτελεσματικά! 😉
1. Διάβασε τη μέρα: Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το διάβασμα κατά τις
νυχτερινές ώρες είναι δύσκολο γιατί ο εγκέφαλος αδυνατεί να αποθηκεύσει όλες τις πληροφορίες. Μη ξεχνάς ότι πρέπει να κοιμάσαι αρκετές ώρες για να ξεκουράζεσαι.
2. Κάνε συχνές επαναλήψεις: Με το να διαβάζεις ξανά και ξανά ένα κεφάλαιο κρατάς το νου σου σε εγρήγορση. Φρόντισε λοιπόν να αφήσεις μερικές ώρες στο τέλος της ημέρας για να κάνεις επανάληψη όλα όσα διάβασες μέσα στην ημέρα. Μια επανάληψη που θα κάνεις το σαββατοκύριακο όλων όσων διάβασες μες τη βδομάδα θα σε βοηθήσει επίσης πάρα πολύ.
3. Κράτα σημειώσεις: Κατά τη διάρκεια της παράδοσης του μαθήματος φρόντισε να κρατάς σημειώσεις σε ένα τετράδιο. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να θυμηθείς ολόκληρο το μάθημα που παρακολούθησες σε 10 μόλις λεπτά. Όλα όσα αναφέρθηκαν στο μάθημα τα έχεις καταγράψει συνοπτικά και τώρα είσαι έτοιμος για να διαβάσεις!
4. Κάνε διαλείμματα: Όπως και στο σχολείο ή τη σχολή σου κάνεις διαλείμματα ανάμεσα σε κάθε διδακτική ώρα έτσι και την ώρα του διαβάσματος μη ξεχνάς τα σταματάς για λίγη ώρα προκειμένου να φας και να ξεκουράσεις το μυαλό σου. Μη ξεχνάς ότι πάνω απ' όλα είσαι άνθρωπος.

5. Οργάνωση: Το Α και το Ω για σωστό διάβασμα! Μόνο αν είσαι οργανωμένος θα καταφέρεις να διαβάσεις μεθοδικά, χωρίς άγχος και πίεση και εννοείται ότι θα τελειώσει σε λίγο χρόνο. Extra tip: Κόλλησε στο γραφείο σου χαρτάκια σημειώσεων με όλες εκείνες τις πληροφορίες ή τους τύπους που ξεχνάς συνεχώς. Με το να βλέπεις καθημερινά τις σημειώσεις σου μπροστά σου με αυτόν τον τρόπο κάποια στιγμή θα τις μάθεις γιατί θα βαρεθείς να τις βλέπεις.
6. Μακριά από το κινητό: Το κινητό είναι ο κύριος παράγοντας αποσυγκέντρωσης την ώρα που διαβάζεις. Μια ειδοποίηση από το facebook, ένα μήνυμα στο viber και έχασες τόσα λεπτά από το διάβασμα σου τα οποία σε αυτή την περίπτωση σου είναι πολύτιμα.
7. Βάλε στόχο: Ένας καλός τρόπος για να συνεχίσεις το διάβασμα σου όσο καλός κι αν είναι ο καιρός έξω, όσοι κι αν είναι οι πειρασμοί, είναι να κολλήσεις στο γραφείο σου μια φωτογραφία με το στόχο που έχεις βάλει. Αν ο στόχος σου είναι να τελειώσει η εξεταστική σου όμορφα κι ευχάριστα τότε τι πιο όμορφο από τα να βλέπεις τη Μύκονο μέσα από μια φωτογραφία στο δωμάτιό σου και να ανυπομονείς να την επισκεφτείς;
8. Κλασική μουσική: Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς ένας μαθητής συγκεντρώνεται καλύτερα ακούγοντας κλασική μουσική παρά οποιοδήποτε άλλο είδος μουσικής. Δοκίμασέ το! Ίσως βοηθήσει κι εσένα!
Αυτά ήταν τα δικά μου tips για σωστό διάβασμα. Ελπίζω να σας βοηθήσουν κι εσάς όσο με βοήθησαν και με βοηθούν ακόμη. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους εσάς που δίνετε εξετάσεις αυτή την περίοδο και καλό κουράγιο σε όλους εμάς που διαβάζουμε για Πανελλήνιες 2018. Yippe! 😝

Μη ξεχνάτε ότι είναι καλοκαίρι! Δικαιούμαστε και λίγη ξεκούραση! Λίγη μωρέ! Όσο πατάει ο ελέφαντας! 😂
Σας φιλώ! ♥️


Eίμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

http://mariabrenta.blogspot.gr/2017/06/8-tips.htmlhttp://mariabrenta.blogspot.gr/2017/06/8-tips.html

Μαρία Μπρέντα

Share on Google Plus

0 σχόλια: