Τροφές για την καρδιά!!!


Main Image
Είναι και η μπίρα μέσα στη λίστα. Γεια μας!
Δεν είναι μόνο το ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί καλά για την καρδούλα σου, αλλά και οι παρακάτω τροφές που ίσως δεν γνώριζες ότι μειώνουν την χοληστερόλη και την πίεση του αίματος, θωρακίζοντας παράλληλα τον οργανισμό σου από φλεγμονές. Όλα βέβαια πρέπει να τρώγονται με μέτρο.

Αυγά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Κολεγίου Διατροφής τα αυγά μειώνουν την εμφάνιση εγκεφαλικού κατά 12% χάρη στα καροτενοειδή τους και τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Εξίσου ωφέλιμη για την καρδιά και η αργινίνη. Ένα αυγουλάκι την ημέρα κάνει καλό.

Μπίρα

Δεν είναι μόνο η κατανάλωση κρασιού αλλά και μπίρας ευεργετική για την καρδούλα σου. Μια μπιρίτσα την ημέρα βελτίώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, μειώνουν τις φλεγμονές και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη.

Φυστίκια

Η βιταμίνη Ε που βρίσκουμε σε υψηλή ποσότητα στα φυστίκια βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Προτίμησε τα ανάλατα.

Γλυκοπατάτες

Μία μέτρια γλυκοπατάτα έχει ποτάσιο το οποίο αντιστοιχεί στο 12% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σου, πιο πολύ και από τη μπανάνα, η οποία κατεξοχήν έχει τη φήμη ενός τρόφιμου υψηλού σε ποτάσιο. Σε τι ωφελεί; Μειώνει την πίεση του αίματος και κατεβάζει κατά 24% την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού.

Γιαούρτι

Δεν κάνει καλό μόνο στο στομάχι και τη σιλουέτα σου αλλά και στην καρδιά σου.

Παπάγια

Ναι οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό εκείνο που συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης. Η παπάγια έχει 3 φορές πιο πολύ λυκοπένιο από το διάσημο κόκκινο λαχανικό. Ρίξε λίγο παπάγια στη σαλάτα σου λοιπόν.
Share on Google Plus

0 σχόλια: