Διακοπές,το δωμάτιο της συμφοράς!!!

Δεν είναι λίγες οι φορές που σοκαρισμένη ακούω φίλους,να μου εξιστορούν πως το δωμάτιο που νοικιάσανε για τις διακοπές τους, ήταν μια σκέτη συμφορά !!!
Προσωπικά εως τώρα στάθηκα τυχερή,οτι είδα σε φωτογραφίες αυτό και βρήκα όταν έφτασα στον προορισμό μου !!!
Χαλκιδική,Λευκάδα,Κέρκυρα,Κρήτη,Βόλο....
Υπάρχουν όμως πολλοί που φτάνοντας διαπίστωσαν πως ουδεμία​ σχέση είχε αυτό που είδανε μέσω Ίντερνετ κι άλλο βρήκανε.Αποκορύφωμα για μένα οι ατάκες των ιδιοκτητών ή των υπαλλήλων όταν τους ζήτησαν να απολογηθούν επι τούτου.
Μια φίλη από το χωριό,έκλεισε δωμάτιο κάπου στην Πελοπόννησο,με a/c, με μπαλκόνι που έχει θέα στη θάλασσα και ... μπάνιο με ζεστό νερό ... μόνο που βρήκε όταν έφτασε ένα άλλο δωμάτιο.
Το μπαλκόνι δεν υπήρχε και ο ιδιοκτήτης τους απάντησε πως περιττό ήταν αφού νέοι άνθρωποι είναι θα είναι όλη μέρα έξω.
Βέβαια το ίδιο τους απάντησε και για το ζεστό νερό.... πως οι νέοι δεν χρειάζονται ζεστό νερό ... ούτε κλιματιστικό φυσικά .... γιατί οι νέοι όπως είναι γνωστό σε όλους μας,δεν ζεσταίνονται ούτε χρειάζονται ζεστό νερό για να πλυθούν !!!! Ακούγοντας την πραγματικά το μόνο που αναρωτιομουν ήταν "τι στο ...μπιιιπ σου  απάντησε είπες ;;; "
Ε ναι, γιατί δεν είναι δυνατόν και να είσαι απατεώνας και να έχεις τόσο μεγάλο θράσος !!!!! Γιατί δεν λέγεσαι ούτε άνθρωπος ούτε επιχειρηματίας !!!
Φυσικά οι φίλοι τα μαζέψανε και φύγανε προς αναζήτησή άλλου δωματίου.
Και βρήκανε.Αν όμως δεν βρίσκανε ;;;
Ποιος θα αποζημίωνε τους φίλους αυτούς που πέρασαν την καλοκαιρινή τους άδεια που περίμεναν πώς  και πώς, σε ένα δωμάτιο βγαλμένο από του 1970(;)!


Ακριβώς τις ίδιες μέρες πολύ μακριά από την Πελοπόννησο, συγκεκριμένα στην Κέρκυρα,μια άλλη φίλη από το χωριό, ακριβώς τις ίδιες μέρες,με πήρε τηλέφωνο για να μου πει το δράμα που έζησε εχθές ...
Εκείνη  πάλι ήταν οργανωμένη μπορώ να πω. Μπήκε σε πασίγνωστο σάιτ με ξενοδοχεία,όπου βρίσκεις κριτικές, σχόλια και βαθμολογία και έκλεισε ένα δωμάτιο για την οικογένεια της όπου έχει και δυο μικρά παιδιά.
Το ίδιο ακριβώς δράμα κι εκεί !!!
Αντί για κλιματιστικό βρήκε έναν  ανεμιστήρα,το δωμάτιο ήταν ένα εντελώς άλλο από αυτό που είδε στο σάιτ,και ο ιδιοκτήτης,Ιταλός χρόνια στο νησί,με θράσος τους είπε πως"όχι όχι μόνο σε ένα δωμάτιο έχει κλιματιστικό."
Το δωμάτιο ήταν τρισάθλιο  απλά και Μάλιστα  στο δώμα του κτιρίου όπου η ζέστη έφτανε τους 45 βαθμούς.
Και αυτή η φίλη ήταν τυχερή και βρήκε  αλλού καλύτερο δωμάτιο και μάλιστα  φθηνότερο από το πρώτο !!!Από εμπειρία δε επιβεβαιώνω τον τραγικό μυθο πως στους τουρίστες δίνουν ΑΛΛΕΣ τιμές.
Όντας κάτοικος εξωτερικού για πολλά χρόνια,ακούγοντας πως όταν παίρνεις από εξωτερικο σου κάνουν τιμές,δε θα μπορούσα  παρά να το τσεκάρω.
Τελικά όντως κάποιοι μου δίνανε άλλες τιμές ακούγοντας με να μιλάω αγγλικά.
Βέβαια έτυχε και μια φορά να μου κανει χαμηλότερη τιμή κάποιος όταν κατάλαβε πως είμαι Ελληνίδα.
Και τα δυο όμως τα βρίσκω κάκιστα.
Για ποιον λόγο τηλεφωνώντας να ακούμε άλλες τιμές από αυτές που είδαμε σε γνωστό σάιτ, αλλά τσεκαρισμενο από το εξωτερικό;;;;
Για ποιον λόγο ως Έλληνας δικαιούμαι άλλες τιμές σε τουριστικά μέρη  ακριβότερα ή φθηνότερα;
Για μένα είναι το ίδιο και δεν το κατανοώ !!!
Θεωρούμαι τελικά τους άλλους λαούς (τουρίστες) πιο ηλίθιους ή πιο άξιους
Κατάντια το λες αυτο!!!! Γι'αυτό πολλοί Έλληνες επιλέγουν τον εξωτερικο ως προορισμό γιατί στην χώρα μας πληρώνουμε περισσότερα!!!!!Και τέλος μετα λύπης μου διαπιστώνω πως για να βρεις σωστό κατάλυμα,και σε λογικές τιμές για μια οικογένεια μεσαίας τάξης, πρέπει ή να κλείσεις από Απρίλιο μήνα !!!! Ή .... δεν έχει ή τιποτα δεν κλείνεις σε λογικές τιμές !!!
Διότι όταν θέλεις από 90€ και πάνω για ένα αξιοπρεπή δωμάτιο, ξενοδοχείο, περιβάλλον χώρο και εξυπηρέτηση με ευγένεια,το λες και που πας ρε Καραμήτρο !!!
Γιατί ναι στην Ελλάδα του σήμερα ξέρετε,υπάρχουν πολλοί που έχουν να διαθέσουν 40€-50€ μόνο ημερησίως για την διαμονή τους.
Οχι δεν είναι λίγα είναι λογικό πακέτο !!!!
Αν αναλογιστείς πως ακόμη περισσότεροι δεν έχουν ούτε αυτό,θα καταλάβεις πως στην Ελλάδα της κρίσης τελικά κάποιοι δεν έχουν συντονιστεί, ίσως πάλι απλά να έχουν αλλά να μην το δείχνουν.
Σκεπτόμενοι πως κάποιος άλλος θα έχει να τα δώσει,και εντάξει το δέχομαι. Έχε όμως και ένα δωμάτιο σωστό !!!!!Και τώρα η ερώτηση  κόλαφος !!!!
Γιατί όλοι  εσείς φίλοι από το χωριό που ζήσατε όλα αυτά τα εξωφρενικά περιστατικά,δεν ψάξατε την αρμόδια υπηρεσία ώστε να κλείσουν ή να επισκεφθούν και να δώσουν πρόστιμα​ στο "κατάλυμα" που σας εξαπάτησε
Πώς θα αλλάξει αυτός ο τόπος  με την ατιμωρησία ; Ε δε νομίζω !!!
Οπότε  παρακαλείσθε να μην γκρινιάζετε μόνον, αλλά να πράττετε και τα πρέποντα!!!Φιλικά και με κάθε καλή πρόθεση, όπως πάντα βεβαίως βεβαίως !!!!

J.Iakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: