Οι άντρες φοβούνται τις πολύ όμορφες γυναίκες

Βλέπεις στο δρόμο μια ονειρεμένη γυναίκα, ψηλή με θεόρατα πόδια, ένα αγγελικό πρόσωπο και μαγευτικές καμπύλες. Μένεις με ανοιχτό το στόμα να τη θαυμάζεις κι η πρώτη σκέψη που διασχίζει το μυαλό σου είναι: «Αυτή είναι πολύ καλή για μένα». Με μια ματιά την έχεις θεοποιήσει κι έριξες στο πάτωμα τον εαυτό σου.
Σου λείπει η αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να την κατακτήσεις. Ο φόβος της ανεπάρκειας είναι το μεγαλύτερό σου πρόβλημα, η ποιοτική διαφορά που νομίζεις ότι υπάρχει ανάμεσά σας. Το μοναδικό εμπόδιο είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και σε όλα τα χαρίσματα που διαθέτεις.
Αρχικά, κατέβασέ την απ’ το βάθρο. Απομυθοποίησέ τη με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν είναι θεά, αλλά μια γυναίκα με τις ίδιες ανάγκες όπως όλοι οι άνθρωποι. Η ασφάλεια που νομίζεις ότι της παρέχεται απ’ την εξωτερική της εμφάνιση, της γεννά άλλες ανασφάλειες, συνήθως ως προς τον εσωτερικό της κόσμο. Είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι μας, με θετικά κι αρνητικά στοιχεία, με πάθη, φοβίες και προβλήματα. Μην επικεντρώνεσαι στην εμφάνιση, όπως όλοι, θα χάσεις την ουσία. Το μυαλό της πρέπει να διεγείρεις, αν θέλεις να σε προσέξει.
Σταμάτα να μειώνεις τον εαυτό σου. Μπορεί να μην είσαι τέλειος, όμως, έχεις όλα τα προσόντα για να κάνεις μια γυναίκα ευτυχισμένη. Είσαι υπεραρκετός για να εκπληρώσεις καθεμία απ’ τις επιθυμίες της. Η ηττοπάθειά σου διευρύνει την απόσταση μεταξύ σας. Η ανασφάλειά σου σε έχει καταδικάσει σε προσγειωμένες σχέσεις κι ανεκπλήρωτες φαντασιώσεις. Μην είσαι αυστηρός με την εμφάνισή σου, πολλοί με λιγότερα εφόδια έχουν καταφέρει περισσότερα. Ξεπέρασε τα κόμπλεξ σου να πάμε παρακάτω.
Σίγουρα, μια πανέμορφη κοπέλα θα έχει ακούσει κάθε λογής κομπλιμέντο, κάθε κοινότυπη ατάκα εντυπωσιασμού. Οπότε, τι να πεις; Οι περισσότεροι θα σε συμβουλέψουν να ακολουθήσεις μια ασφαλή οδό. Χωρίς μεγαλεπήβολες κουβέντες, προσπαθείς με μέτρο να δείξεις το ενδιαφέρον σου, να στρέψεις τη συζήτηση γύρω από αυτήν και τα ενδιαφέροντά της. Για μένα, η ασφάλεια είναι υπερεκτιμημένη και δε θα σε πάει πέρα από μια γνωριμία. Απ’ την πρώτη στιγμή, που θα εμφανιστείς μπροστά της θα περάσει μόνο μία ερώτηση από το μυαλό της: «Γιατί να διαλέξω εσένα; Σε τι διαφέρεις από όλους τους υπόλοιπους;». Εδώ πρέπει να υψώσεις το ανάστημά σου και να απαντήσεις.
Ίσιωσε το σώμα σου, βγάλε τα χέρια απ’ τις τσέπες, κοίτα την απευθείας στα μάτια και χαλάρωσε τη φωνή σου. Περπάτησε με σταθερά βήματα προς το μέρος της με ένα χαμογελαστό ύφος, άπλωσε το χέρι και συστήσου. Να είσαι μετρημένος σε κινήσεις και λόγια. Τώρα, ήρθε η ώρα για να επιστρατεύσεις το χιούμορ σου. Πιάνεσαι από μια λεπτομέρεια και τη διακωμωδείς, ώστε να τραβήξεις την προσοχή της και να κατεβάσει τις άμυνες. Μπορεί να είναι κάτι απλό: «Χαμογέλασέ μου λίγο να δω κάτι. Να αυτό, αυτό το χαμόγελο. Πώς μπορείς να μη χαμογελάς συνέχεια και να το στερείς απ’ τους ανθρώπους που θα τους φτιάξει τη μέρα;» ή μια καφρίλα: «Εδώ είμαι, μη με ψάχνεις. Συγγνώμη, που άργησα, είχε κίνηση. Πού θα πάμε;».
Φρόντισε να υποστηρίξεις κάθε σου έκφραση και να αδιαφορείς για την απόρριψη. Δώσε το προσωπικό σου στίγμα κι αφήσου στην πορεία της συζήτησης. Μην προσπαθήσεις να την εντυπωσιάσεις, σε πρόλαβαν. Μη μιλήσεις για την ομορφιά της, έφτασες τελευταίος.
Πολλοί άντρες φοβούνται τις γυναίκες με περισσότερα προσόντα. Αν είναι πιο όμορφες, πιο δυναμικές, πιο πετυχημένες, μας τρομοκρατούν, διότι μας αφαιρούν το ρόλο του «κυρίαρχου αρσενικού». Έτσι, λανθασμένα πιστεύουμε. Η υπεροχή του άλλου δε σηματοδοτεί τη δική μας κατωτερότητα. Είναι ένα προσωπικό κόμπλεξ το αίσθημα της ανεπάρκειας. Μόλις το ξεπεράσουμε, οι άνθρωποι γενικότερα, τα όνειρα θα είναι μια ανάσα μακριά μας. Οι αδυναμίες μας μπορούν να μετατραπούν στα ισχυρότερα όπλα μας.
Για κάθε πανέμορφη γυναίκα που σε κάνει να λιώνεις, υπάρχει ένας άντρας για τον οποίο λιώνει. Γίνε αυτός ο άντρας!
Συντάκτης: Θάνος Αραμπατζής
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Share on Google Plus

0 σχόλια: