4 τροφές που καταπολεμούν την χοληστερίνη


Η υψηλή χοληστερίνη ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες που αναγκάζονται να ακολουθήσουν συγκεκριμένη φαρμακευτιή αγωγή και αυστηρή δίαιτα.
Αν νομίζεις, όμως, ότι η χοληστερίνη είναι...προνόμιο μόνο των μεγαλύτερων σε ηλικία κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.
Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν ότι, για παράδειγμα, μια γυναίκα στα 35 που ζει από τα 15 της με υψηλή χοληστερίνη, αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο να υποστεί το μοιραίο.
Όμως, το ευχάριστο είναι ότι στην προσπάθεια καταπολέμησης της υψηλής χοληστερίνης έχεις 4 βασικούς διατροφικούς συμμάχους, που ίσως και να μην γνώριζες.
1. Το αβοκάντο
Παχύσαρκα άτομα με υψηλή χοληστερίνη που, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας, ακολούθησαν δίαιτα με αβοκάντο, την εμφάνισαν μειωμένη κατά 8% συνολικά.
2. Η σόγια
Η κατανάλωση σε καθημερινή βάση 14-50 γραμμαρίων τροφών που περιέχουν σόγια έχει πάραπολύ καλά αποτελέσματα για όσες έχουν υψηλή χοληστερίνη.
Επίσης, η σόγια ενδείκνυται για παχύσαρκες και διαβητικές.
3. Η βρώμη
Δρα αποτελεσματικά στη μείωση της χοληστερίνης,που όπως προαναφέραμε μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
4. Τα φασόλια
Πολύ αποτελεσματικά είναι και τα φασόλια, για τα οποία έρευνες έχουν δείξει ότι καταναλώνοντας 130 γραμμάρια σε καθημερινή βάση ρίχνεις τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα σου.
Δ.Μ.
Με πληροφορίες από www.oprah.com
Boro.gr
AdTech Ad
Share on Google Plus

0 σχόλια: