Υλικά
10 καλές μερίδες
- 2 κ 1/2 φλυτζανια ζάχαρη (και με καστανή ειναι εξίσου νόστιμος)
- 2 φλυτζάνια κορν φλάουρ (ή νισέστε), οτι έχετε
- 5 φλυτζάνια νερό (κατα προτιμηση κρύο για να μη σβολιασει το κορν φλαουρ)
- 5 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
- 5 κουτ. σουπας μαργαρίνη με βουτυρο
- αμυγδαλα αποφλοιωμένα
- 2 βανίλιες
Οδηγίες
25 Minutes
- Σε μια κατσαρόλα ριξτε 3-4 κουταλιες ζαχαρη και αφηστε την να καραμελώσει για καποια δευτερολεπτα. Αυτό θα δώσει το χρώμα και την γεύση στο χαλβά.
- Ριξτε τη μισή ποσότητα νερού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ριξτε και την υπολοιπη ζαχαρη μεσα στην κατσαρόλα και αφηστε το σιρόπι να βρασει για δεκα περιπου λεπτά.
- Την αλλη μισή ποσότητα κρύου νερού θα την ανακατεψετε με το κορν φλαουρ ή το νισεστέ σε ενα μπωλ.
- Όταν το σιρόπι ειναι έτοιμο θα ρίξετε μέσα το μιγμα του κορν φλαουρ και θα ανακατευετε συνεχεια. Θέλει μπρατσα, οχι αστεία.
- Συνεχίζετε να ανακατεύετε, ρίχνετε τις βανίλιες και το σησαμέλαιο το οποιο θα το ριχνετε γυρω γυρω στα τοιχώματα της κατσαρολας ώστε να βοηθήσει να ξεκολλήσει ο χαλβας. Στο τελος η θεια μου ριχνει και βούτυρο για να του δώσει μια εξτρά νοστιμιά.
- Σε ενα αντικολλητικό τηγανι καβουρντίζετε τα αμυγδαλα και τα προσθέτετε στο μίγμα.
- Τα βαζετε όλα σε ενα ταψάκι ή σε ατομικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
0 σχόλια: