Πράσινη Ανάπτυξη, “Green” και άλλες …«οικολογικές» μπίζνες !!!

ε, όχι, φτάνει πια αυτή η ιστορία που μόνο σκοπό έχει την κερδοφορία εταιρειών που κατασκευάζουν ανεμογεννήτριες, εολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά συστήματα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μονωτικά πανέλια, αλλουμινοπορτοπαράθυρα και άλλα διάφορα "ενεργητικά" μαραφέτια, ενώ για τα απόβλητα, τους υδροφόρους ορίζοντες, τα τρόφιμα φυτικά και ζωικά και ένα σωρό άλλα ...μούγκα στην στρούγκα !!!
Κλιματικές αλλαγές έχουν συμβεί και θα συμβαίνουν στον πλανήτη.
Εν συντομία :
οι πάγοι έχουν λιώσει και ξαναδημιουργηθεί χιλιάδες φορές,
οι πόλοι έχουν αναστραφεί χιλιάδες φορές, οι ήπειροι, δις χρόνια, συγκλίνουν και αποκλίνουν, ωκεανοί έχουν εξαφανισθεί και έχουν δημιουργηθεί νέοι, ηφαιστειακές εκρήξεις, ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες, φαινόμενα ηπειρωτικής κλίμακας έχουν συμβεί .
Τώρα μπροστά στη μπίζνα της ανακύκλωσης και της κλιματικής αλλαγής και του αχαλίνωτου, επί πτωμάτων, κέρδους, εφευρέθηκε το ..."green".
Στη δεκαετία του '90 είχαμε τον μόλυβδο και τους καταλύτες, αφαιρέθηκε ο μόλυβδος από την βενζίνη και προστέθηκαν άκρως καρκινογόνες ουσίες πολύ πιο ισχυρότερες του μολύβδου, δηλαδή αρωματικοί κυκλικοί υδρογονάνθρακες και τοξικά απόβλητα (καταλύτες) που ήδη ανασαίνουμε, τρώμε, και πίνουμε.
Κανείς δεν σεβάστηκε και δεν σέβεται το περιβάλλον, αρκεί μια μικρή έρευνα για να γίνει αποδεικτέο και κατανοητό το παραπάνω.
Οι υδροφόροι ορίζοντες σταθερά επιβαρύνονται με τοξικά βαρέα μέταλλα, αρκεί μια δειγματοληψία σε ρυάκια, σε πηγάδια, κοντά στις λεγόμενες ΒΙ.ΠΕ. και τα αποτελέσματα θα επιβεβαιώσουν την κατάσταση, όπως και το ίδιο αποτέλεσμα θα δώσουν ατμοσφαιρικά δείγματα για την ποιότητα του αέρα.
Η ανακύκλωση η λεγόμενη «ανακύκλωση» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κερδοφόρο πάρε δώσε μεταξύ υμετέρων εις βάρος των ανίδεων πολιτών που πλέον είναι συνυπεύθυνοι για ότι συμβαίνει .
(πρόσφατα η «πυρκαγιά» σε μονάδα «ανακύκλωσης» στον Ασπρόπυργο έπνιξε το Λεκανοπέδιο στις διοξίνες επί μια εβδομάδα!!! Και όμως κανείς …υπεύθυνος δεν μίλησε, κανείς δεν τιμωρήθηκε και όμως πολλοί θα πεθάνουν από καρκίνο του πνεύμονα σε λίγα χρόνια.)
(εδώ υπάρχει ακόμα και εταιρεία «ανακύκλωσης» τηγανισμένων λαδιών για παραγωγή …βιοΝτήζελ!!!)
Το κυριότερο πρόβλημα, κατά την φτωχή μου γνώμη, βρίσκεται στην παιδεία, που κατ’ εμέ έχει την κυριότερη ευθύνη στην δημιουργία συνείδησης και κοινωνικού χαρακτήρα σε κάθε κοινωνία .

Τώρα "green" στο foul και όχι στο full.

[Raccolta e misurazione atomica-spetrometrica dei composti metallici nella atmosfera) . Potamussis & Ferrero-Rognoni. 1984]
Γιάννης​ Ποταμούσης
Share on Google Plus

0 σχόλια: