Στις 29 Οκτωβρίου 1997 ο Τζανλουίτζι Μπουφόν φορούσε για πρώτη φορά τα γάντια της εθνικής Ιταλίας. 20 χρόνια μετά, ετοιμάζεται να την οδηγήσει σε ένα ακόμα Μουντιάλ.
Η επίσημη ιστοσελίδα της εθνικής Ιταλίας αποθεώνει τον Μπουφόν. "Καπιτάνο, σύμβολο, ηγέτης", αναφέρει με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την πρώτη συμμετοχή του με την ομάδα. Στις 29 Οκτωβρίου 1997 ο Τσέζαρε Μαλντίνι τον έριχνε στα βαθιά σε ηλικία 19 ετών και 9 μηνών, καθώς τραυματίστηκε στο 31' ο Τζιανλούκα Παλιούκα.
Ήταν το πρώτο ματς για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ του 1998 στην παγωμένη Μόσχα, όπου η Σκουάντρα Ατζούρα έφυγε με πολύτιμη ισοπαλία (1-1), παίρνοντας στη συνέχεια την πρόκριση στη Νάπολι επικρατώντας με 1-0 των Ρώσων.
Έκτοτε ο Ιταλός τεραμτοφύλακας έγινε μόνιμο μέλος της ομάδας και στα διπλά ματς στα μπαράζ με τη Σουηδία, ετοιμάζεται να φτάσει τις 175 διεθνείς συμμετοχές! Στόχος φυσικά η πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας και να κλείσει την καριέρα του με την εθνική, στη χώρα στην οποία πήρε το βάπτισμα του πυρός, σαν σήμερα πριν 20 χρόνια.
Οι 20 εικόνες που δημοσίευσε ο λογαριασμός της Εθνικής Ιταλίας στο facebook:
Inline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline ImageInline Image