Το σεμεδακι της μαμάς....

Κάθε ελληνικό σπίτι έχει την προίκα του,σε πλεκτά,καρέ,τραπαζοκαρέ,κουβέρτες ...σεντόνια .... ή παπλώματοθήκες.... κάτι άλλα που δε ξέρω καν  πως τα λένε(σορυ μάνα δεν κατάφερα ποτέ να μάθω όλα τα ονόματα).

Οι Ελληνίδες μαμάδες,(μας) έδωσαν πολλά λεφτά και ξόδεψαν πολύ χρόνο για να φτιάξουν τις προίκες  μας.Γεγονός!!
Και φυσικά θέλουν να τα βλέπουν "στρωμένα" στα σπίτια μας όταν πια παντρευτούμε.Φτάνουν δε να σου δείξουν με κάθε τρόπο πόσο επιθυμούν το αυτό,που πολλές φορές τις αφήνεις στο σπίτι σου και όταν επιστρέψεις βρίσκεις στα έπιπλα σου σεμεδάκια που πριν δεν υπήρχαν.... και φυσικά όταν κοιτάς λίγο περίεργα γύρω σου, ακούς ατάκες όπως "τι κοιτάς  έστρωσα μερικά "καρέ" γυμνό το είχες το σπίτι !!!
Ενώ εσυ σκέφτεσαι τι σημαίνει το "γυμνό" σπίτι,αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι για το μάθημα που πήρες.Και φυσικά εύχεται να μην τα βγάλεις.Τουλάχιστον ως μεθαύριο που περιμένεις τις φίλες του για καφέ!!!


Και εντάξει την πρώτη φορα μπορεί και να νευριάζεις με την παρεμβατικότητα της αγαπημένης σου κατά τα άλλα μαμάς,και να τα ξε-στρώσεις.
Ομολογώ πως κι εγώ το έκανα.
Έπειτα όμως επεξεργάζεσαι και κοιτάζοντας πιο βαθειά το βλεμμα της,βλέπεις ξεκάθαρα την χαρά της!!!
Και μετά έρχεται η παραίτηση πολύ απλά ...Καταλαβαίνεις πως όντως το να ξοδέψει τόσο χρόνο  και τόσο χρήμα, γι'αυτά τα σεμεδάκια, είναι σημαντικό.

Έπειτα αρχίζεις να πείθεις τον εαυτό σου πως ίσως και να ταιριάζουν τελικά και λίγο με τα μοντέρνα έπιπλα σου μωρε!!!
Δεν δείχνουν τόσο άσχημα !!
Άλλωστε είναι και μεγαλύτερης αξίας από τις πασμίνες που έβαζες ως τώρα,ναι,ναι εκείνες που κανονικά φοράς στην πλάτη σου με ένα στράπλες φόρεμα!!!!
Ή με εκείνα τα απλά υφάσματα,τα μονόχρωμα,τα τσαλακωμένα λινά,που βρίσκεις εξαιρετικά γιατί δεν θέλουν και σίδερο βεβαίως βεβαίως !!!
Και κάπως έτσι έρχεται μια μικρή ήττα για σένα, όμως μια μεγάλη αναγνώριση προς την μαμά σου, γιατί η αλήθεια  είναι πως όλα αυτά κατασκευάστηκαν με μεράκι,αγάπη και πολύ κόπο!!!
Βγάλανε τα μάτια τους,τα φτιάξανε όμως με χαρά για το σπίτι της κόρης όταν θα κάνει δική της οικογένεια.
Να έχουν κάτι από εκείνες και να καμαρώνουν,για την τέχνη της μαμάς τους!!!
Γιατί είναι μια τέχνη και αυτό φυσικά και μάλιστα μεγάλης συναισθηματικής αξίας!!!!Αυτά λοιπόν θα σκέφτεστε και το κλισέ "πότε θα τα βάλεις όταν πεθάνω ;;"
Και θα δείτε πως είναι πανεύκολο !!!!!

Μαμάδες σας αγαπάμε και τα σεμεδάκια σας το ίδιο !!!!
JIakovidou
Share on Google Plus

0 σχόλια: