Εικαστικό Εργαστήρι ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Έκθεση ζωγραφικής «Άνθρωπος και Πολιτισμός»

Το Εικαστικό Εργαστήρι του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Άνθρωπος & Πολιτισμός», στον εκθεσιακό χώρο του θεάτρου ΟΥΗΛ, από την Τρίτη 14 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.
Αν υπάρχει κάτι που απομακρύνει τον άνθρωπο από τις αρνητικές πλευρές του εαυτού του ώστε να επιλέξει την ανάγκη να δημιουργεί και όχι την ανάγκη να καταστρέφει, την ανάγκη να αγαπά και όχι την ανάγκη να μισεί, αυτό - κατά τον Φρόυντ - είναι ο πολιτισμός.

Τι είναι όμως, για κάθε έναν από εμάς, ο πολιτισμός;

Μια ομάδα ανθρώπων, μέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, καλείται να απαντήσει στο ερώτημα αυτό μέσα από τη δύναμη της τέχνης, μετά από δύο χρόνια εικαστικών πειραματισμών.

Με αφορμή εικόνες της επικαιρότητας,  οι δημιουργοί, με την καθοδήγηση του εικαστικού  Αστέριου Δημητρίου, εκπαιδευτή του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, καταθέτουν πάνω στον καμβά τις δικές τους απόψεις και προβληματισμούς.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:00.
Την έκθεση θα προλογίσουν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας, ο ζωγράφος και χαράκτης -  μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Εμμανουήλ Χάρος, ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Σωτήρης Μπουντής, ο εικαστικός - εκπαιδευτής του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Αστέριος Δημητρίου και δύο μέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης, καθημερινά και Σαββατοκύριακο, πρωί: 11:00 – 13:00 & απόγευμα: 17:00 – 21:00.Share on Google Plus

0 σχόλια: